De ce nu este bine ca cuplurile să doarmă separat

Ford a inventat o saltea care "înnebunește" dacă îți înghesui partenerul. Dar, paturile nu sunt doar pentru dormit, nu? Dormitul în paturi diferite poate duce la dormitul în camere diferite. Iar ultima etapă este situația cuplului Helena Bonham și Timp Burton, care, deși sunt împreună, stau în case diferite, așezate una lângă alta.

Saltelele Ford vor include un mecanism care sa-i îndemne pe parteneri să treacă de partea lor de pat dacă au tendința să domine spațiul, informează The Guardian. 

Conform studiilor, una din patru persoane afirmă că doarme mai bine atunci când este singură în pat. Astfel se elimină inconfortul cauzat de partenerul care are tendința să ocupe tot spațiul sau de cel care sforăire. 

Ideea ca cuplurile să doarmă în paturi separate este mai degrabă tristă. E la un pas distanță de relația dintre Helena Bonham și Timp Burton, care sunt împreună și trăiesc în case diferite, situate una lângă alta. 

Posibil ca pratica de a dormi în camere separate, este ceea ce Ford încearcă să prevină. 

„Oamenii sunt cei mai vulnerabili când dorm.Suntem programați să ne trezim când cineva ne atinge fără să ne așteptăm. Totuși, faptul că persoana care doarme lângă tine te atinge nu este ceva complet neașteptat, nu-i așa? Asta-i și înseamnă „a dormi împreună", în ambele sensuri ale termenului" transmite Neil Stanley, autorul cărții „Cum să dormim bine". 

Totuși persoana lângă care dormi nu este un străin pe care l-ai cunoscut cu o noapte înainte și de care abia aștepți să scapi în dimineața următoare. Se presupune că chiar ești îndrăgostit de persoana alături de care dormi și îți face plăcere să o ții de mână și să o îmbrățișezi. 

Surs foto: Relatii-acasa.ro