Dacă ați dormit cu fața în pernă, nu v-ați demachiat seara sau ați consumat alimente foarte sărate este posibil ca a doua zi dimineață să aveți fața umflată. Sunt însă și boli care au acest simptom ce nu trebuie ignorat.
Mulți dintre noi ne-am trezit dimineața cu fața umflată. De cele mai multe ori nu trebuie să vă speriați, dar există și boli destul de grave care pot avea printre simptome inflamația la nivelul feței.
Dacă folosiți o pernă mai înaltă sau dacă dormiți cu capul în ea puteți să vă treziți cu fața umflată, Acest obicei poate afecta circulația sângelui și asta poate duce la retenția de lichide în partea superioară a corpului, mai precis la nivelul feței. Nu trebuie să intrați în panică. O să vă reveniți rapid după ce vă ridicați în picioare, scrie csid.ro.
Atenție la obiceiurile nesănătoase
Mare atenție la machiaj! Dacă uitați sau ignorați să vă demachiați seara poate apărea o iritație de piele numită dermatită de contact. În plus, veți avea și cearcăne și automat fața va fi mai umflată dimineața. Cel mai sigur, curățați-vă fața seara de orice produs de machiaj, de la fond de ten și până la rimel.
Se știe deja că sarea în exces favorizează retenția de apă în organism. Dacă mâncați foarte sărat seara, este clar că dimineața veți avea fața umflată. Evitați la cină murăturile în saramură, mezelurile, sosul de soia, produsele fast-food și orice fel chipsuri sau covrigei care sunt foarte sărate.
Același efect asupra feței îl are și alcoolul, deoarece deshidratează. O cantitate mare de alcool seara garantează fața umflată a doua zi dimineață.
Boli care pot duce la umflarea feței
Dincolo de obiceiurile proaste sau nesănătoase, umflarea feței poate fi semnul unor afecțiuni. De exemplu, o alergie la factorii de mediu cum sunt praful, acarienii sau părul de animale pot cauza inflamații la nivelul feței. Dacă obserbați că strănutați și vă curg și ochii, diagnosticul este clar.
Sinuzita este o altă afecțiune care duce la umflarea feței. Ar trebui însă să aveți și dureri de cap, nas înfundat și o senzație de amorțeală la nivelul feței.
Hipotiroidismul, boala în care glanda nu produse suficienți hormoni, poate duce la umflarea feței, alături de alte simptome precum oboseală, creștere în greutate sau piele foarte uscată.
Sindromul Cushing poate cauza umflarea feței din cauza nivelului mult prea mare de cortizol din organism. Apare de obicei în cazul tratamentelor îndelungate cu corticosteroizi.