Este şi cazul jurnalistului britanic David Wigg care l-a cunoscut îndeaproape,şi care, de câte ori este celebrat Freddie, ţine să sublinieze: „am avut onoarea de a-l cunoaşte”. 
Era ca un uragan
Nu demult, Wigg făcea mărturisiri memorabile în Daily Mail: „Cât o să trăiesc nu o să uit prima mea întâlnire cu Freddie. Dând buzna în dressingul în care îl aşteptam după un show de două ore, a pus mâna pe fierul de călcat şi l-a azvârlit în oglinda de un stat de om făcând-o ţăndări. Când s-a calmat, l-am întrebat dacă merită să se necăjească aşa pentru o problemă pe care publicul nu a observat-o. Mi-a răspuns: Unii acceptă locul doi, eu nu. Când ai prins gustul să fii numărul unu, locul doi nu mai e bun. Aşa era Freddie”.
Starul era celebru pentru modul în care domina scena, dar Wigg spune că era  total diferit în particular. „L-am văzut deseori pe Freddie pregătindu-se să urce pe scenă şi dând pe gât mai multe pahare cu vodcă. Valetul îi pregătise hainele de scenă. După un ultim fum din ţigară ieşea în grabă afară pe uşă şi se suia pe scenă în uralele fanilor care îl adorau. Era ca un uragan”.
Timid, suspicios
Omul de scenă, showman-ul, era înlocuit de un tip timid, suspicios, care îşi apăra intimitatea cu o tenacitate obsesivă. „A fost chiar o perioadă când se ferea să se întâlnească cu alţi oameni, pentru că se temea că ar putea fi dezamăgiţi că nu este acea persoană impozantă pe care o văzuseră pe scenă. Nu vreau să spulber iluzia, spunea el. Şi adăuga: Sunt un fel de cameleon. O combinaţie a multe caractere. Şi sunt un om al extremelor”. După cum subliniază Wigg, Freddie considera că viaţa de star nu este chiar atât de frumoasă precum pare: „Cu cât ai mai multe decepţii, cu atât eşti mai rănit. Mă simt plin de cicatrice.”
Jurnalistul îl ştia pe acest star extraordinar de 16 ani, „şi mi-a fost prieten până când a murit de SIDA pe 24 noiembrie 1991, la doar 45 de ani. Dar adevărata tragedie pentru mine este că Freddie n-ar fi trebuit să moară! De ce? Pentru că era extraordinar!”.

<iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/pTD1V51pq54" height="315" width="560"></iframe><iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/cYYL1vybRU4" height="315" width="520"></iframe>