Liberalii nu doar că s-au obișnuit cu ideea că prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, nu va câștiga alegerile, dar unii dintre ei îl și ajută pe liderul PNL să le piardă. Motivele sunt diferite.

Astfel, în ceea ce îl privește pe liberalul Mircea Moloț, președintele CJ Hunedoara, care a reușit să racoleze numeroși primari în tabăra PNL, el a obținut pentru Iohannis doar 31%, cu 12 procente mai puțin decât scorul în județ al lui Ponta.

Potrivit unor surse liberale, Moloț, care are un nou termen în procesul cu ANI la Înalta Curte pe 13 noiembrie, la finalul căruia ar putea fi declarat incompatibil, nu crede că varianta Iohannis-președinte i-ar rezolva problemele cu legea. Și baronul de Călărași, Răducu Filipescu, care a obținut doar 27% pentru Iohannis a fost acuzat din interiorul PNL de blat cu Victor Ponta.

Blat pentru Antonescu

În ceea ce îi privește pe Florin Țurcanu, președintele CJ Botoșani, care a obținut doar 22% din voturi pentru Iohannis sau președintele PNL Gorj, Dian Popescu- 24% din sufragii, aceștia susțin revenirea lui Crin Antonescu la șefia partidului, caz în care este util un scor cât mai slab al lui Iohannis, potrivit liberalilor.

Merită precizat că tabăra lui Teodor Atanasiu, care controlează Ardealul și Banatul îl va susține tot pe Klaus Iohannis pentru șefia PNL, în eventualitatea în care el va pierde prezidențialele. Iohannis este considerat drept varianta cea mai potrivită pentru a rămâne la conducerea PNL, în contextul în care tabăra Atanasiu nu are o altă variantă mai bună.