Evenimentul Zilei > Social > De ce fetele drăguțe sunt adesea victime?
De ce fetele drăguțe sunt adesea victime?

De ce fetele drăguțe sunt adesea victime?

A fi drăguț nu înseamnă a manipula pe cel din față că ești inofensiv pentru a te lăsa în pace, este chiar o expunere a vulnerabilității atunci când „agresorul” își alege „victima”. Așa se face că putem descoperi „profilul fetei drăguțe” în colega de birou, în vecina de la bloc, în rândul femeilor din propria familie care au ca partener de viață un bărbat agresiv, violent și lipsit de empatie.

Conform DEX-ului, cuvântul drăguț poate să însemne: care are o înfățișare și o comportare plăcută, care atrage prin grație, gingășie sau farmec (inspirând dragoste), amabil, binevoitor. Termen alintător cu care cineva se adresează unei persoane iubite, care produce o impresie plăcută. Dar dacă mă gândesc și la alte cuvinte, atunci când mă gândesc la cuvântul drăguț, aș spune obedient, pasiv și fals pentru că:

„Fetele drăguțe” sunt obediente. De cele mai multe ori aleg să facă ceea ce li se spune

. „Fetele drăguțe” vor fi false. Pentru că le este atât de frică de confruntare, încât spun ceea ce își doresc cei din preajma lor să audă. Vor să facă plăcere tuturor și din această cauză sunt de acord cu o persoană și, apoi, sunt de acord cu altcineva care are exact credința opusă.

Așa cum nu este normal să învinovățim victimele violului pentru situația lor, nu este în regulă să învinovățim „fetele drăguțe” pentru comportamentul lor. Nu este vina lor. Există motive foarte bune pentru care se comportă așa. Fie că vorbim de etnie, educația pe care au primit-o de la părinți și până la propriile experiențe de viață, toate acestea ne pot construi un comportament tipic al „fetei drăguțe”. Femeile cu Sindromul Fetei Frumoase fac pur și simplu ceea ce au fost condiționate sau învățate să facă. Deși există mai multe cauze, în general vorbind, există patru origini majore ale comportamentului Fetei Frumoase. S

ă abordăm aceste cauze una câte una:

  1. Biologic: Femeile sunt nerăbdătoare, pline de compasiune. Atunci când oxitocina este eliberată în situațiile de stres , femeile nu aleg să fugă, ci au tendința de-ai încuraja pe cei din jur să facă fața situației în care se găsesc
  2. Societal: Fetele sunt educate să fie politicoase, să aibă un comportament adecvat, să fie plăcute și agreabile – toate trăsăturile de personalitate care caracterizează fetele drăguțe. Pentru a atinge acest ideal pre- scris cultural, o adolescentă trebuie să îndepărteze multe părți din ea însăși. Cu alte cuvinte încetează să vorbească și să-și exprime sentimentele. În schimb, ea este învățată să se concentreze pe încercarea de a se face plăcută celor din jur.
  3. Familial: Familiile noastre ne transmit anumite mesaje și credințe. Acestea includ totul, de la modul în care oamenii ar trebui să se trateze unii pe alții până la rolul pe care femeile îl joacă într-o familie. Aceste mesaje și credințe au o influență puternică asupra gândirii și comportamentului nostru și ajută la formarea a ceea ce suntem astăzi. Există mai multe tipuri comune de situații familiale care pot forma o fată drăguță. Acestea includ:

un tată abuziv sau tiranic sau un frate mai mare; l o mamă pasivă;

creșterea într-o familie misogină;

având o educație care pune accent pe ce crede lumea și pe a fi drăguț. De exemplu, prima credință falsă, potrivit căreia sentimentele și nevoile altor persoane sunt mai importante decât a propriei persoane, provine, de obicei, din faptul că a fost învățat acest lucru acasă. Este posibil ca această credință să fi fost modelată de o mamă pasivă sau co-dependență care s-a sacrificat pentru familia sau soțul ei și nu a considerat niciodată că are nevoi proprii. O fată care crește cu o astfel de mamă poate primi cu ușurință mesajul că pentru a fi o femeie bună, o soție bună sau o mamă bună, trebuie să-și lase propriile nevoi deoparte și să se concentreze exclusiv pe nevoile celorlalți.

  1. Experiențial: Este destul de comun ca fetele drăguțe să fi avut abuzuri fizice, emoționale sau sexuale în copilărie sau ca adulți. Abuzul și neglijarea tind să creeze anumite atitudini și credințe nesănătoase care le determină pe femei să fie fete drăguțe și, deseori, victime.

Factorul fricii

După cum putem vedea, frica este factorul predominant în crearea unei fete frumoase. De ce sunt femeile atât de fricoase? Există o multitudine de motive, multe dintre ele concentrându-se în simplul fapt că, în calitate de femei, suntem sexul „mai slab”, cel puțin fizic. Adevărul este că majoritatea bărbaților sunt mai mari și mai puternici decât majoritatea femeilor și tocmai din acest motiv, femeile sunt adesea intimidate de bărbați. Nu suntem neapărat conștienți de acest lucru zilnic, dar frica există totuși.

Celălalt factor, este că bărbații poartă o armă încorporată pe care o pot folosi împotriva femeilor – penisul lor. Majoritatea bărbaților nu cred că penisul lor este o armă, și nici majoritatea femeilor nu cred asta. Cu toate acestea, un penis erect poate fi folosit pentru a pătrunde, răni și domina o femeie. Din nou, nu este faptul că femeile se gândesc în mod conștient la acest lucru zilnic, dar teama inerentă există la un nivel inconștient.

Deși s-au făcut multe pentru atenuarea violenței domestice și a abuzurilor sexuale asupra copiilor, realitatea este că aceste două infracțiuni sunt încă răspândite în fiecare cultură din lume. Femeile sunt încă abuzate fizic și emoțional de soții lor în număr record, iar rata abuzurilor sexuale din copilărie este în continuare în creștere. Odată ce o fată sau femeie a fost abuzată, fie emoțional, fizic sau sexual, este copleșită de frică și rușine.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: