Evenimentul Zilei > Social > De ce e recomandabil să NU rezervăm vacanțe anul acesta
De ce e recomandabil să NU rezervăm vacanțe anul acesta

De ce e recomandabil să NU rezervăm vacanțe anul acesta

Vă gândeați să vă faceți planuri de vacanță de vară? Mai bine nu. Inclusiv șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ne sfătuiește să renunțăm momentan la ideea rezervării unor vacanțe vara aceasta. Încă nu se știe care va fi evoluția pandemiei în lume și efectele ei.

”Recomand să aşteptaţi înainte de a vă face planuri. Nimeni nu poate face acum pronosticuri fiabile pentru iulie şi august”, a apreciat Von der Leyen, într-un interviu publicat în ediţia duminicală a cotidianului german Bild, conform Agerpres.ro.

E cunoscut faptul că guvernul german a adoptat o hotărâre potrivit căreia, în cazul în care o persoană se vede nevoită să anuleze o rezervare, va primi un voucher pe care să-l poată folosi pentru o altă perioadă, însă nu îi vor fi înapoiaţi banii. În acest fel, se încearcă reducerea la maximum a efectelor asupra sectorului turistic pe care le-ar presupune anulările în masă.

Însă, ceea ce e cert, e faptul, că, momentan, analiștii și autoritățile nu pot face o prognoză privind evoluția pandemiei. Ca atare, recomandările autoritățileor sunt acelea de a avea răbdare.