De ce e important să ne spălăm pe față dimineața. Parazitul periculos de pe gene

Sursa foto YouTube/ Spălat pe față

Cu toții avem un ritual de îngrijire a pielii. Acesta include adesea spălarea pe față de două ori pe zi și aplicarea diferitelor creme și seruri pentru strălucire și fermitate.

În timp ce nevoia de a îndepărta machiajul și murdăria de pe parcursul zilei seara ar putea părea evidentă, curățarea feței dimineața nu ar trebuie deloc neglijată.

De ce trebuie să ne spălăm pe față?

O postare pe rețelele de socializare a dezvăluit recent un motiv destul de important pentru a respecta ritualul de spălare a feței de dimineață. Dezvăluirea surprinzătoare a apărut pe Reddit, unde un utilizator a pus întrebarea: „Care este un aspect medical deranjant pe care nu mulți oameni îl știu?”.

Comentarii de la utilizatori au început să vină într-un număr extrem de mare. Mai mult, ei au împărtășit detalii înfiorătoare despre condițiile de sănătate și anatomia umană care ar da fiori oricui. Un răspuns, în special, a atras atenția multor persoane.

Aceștia au scris că „acarianul genelor trăiește în principal pe genele umane. El este un parazit cu opt picioare care mănâncă piele și ulei. Stă ascuns în foliculii de păr în timpul zilei și iese noaptea pentru a mânca, a depune ouă și a excreta deșeuri. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă spălați pe față dimineața.”

Uimit de acest detaliu, un utilizator a ținut să mulțumească pentru aceste informații.

Acarienii genelor

Acarienii genelor sunt cunoscuți și sub denumirea de acarieni Demodex. Aceștia sunt arahnide mici care trăiesc în apropierea foliculilor de păr de pe față și ochi. Ei fac parte din microbiomul nostru natural. De obicei, aceștia sunt inofensivi. Totuși, o creștere excesivă a numărului acestora poate duce la probleme ale pielii și ochilor.

Conversația despre aceste creaturi microscopice a luat amploare pe Reddit. Ulterior, aceasta s-a mutat pe TikTok. Aici, banalul acarian al genelor a căpătat notorietate.

„Nu aveam nevoie să știu despre acarienii genelor. Acum sunt îngrozită”, a scris un utilizator.

Un altul a completat și a spus că „știam despre acarieni, dar citind din nou despre asta mă face să mă strâmb.”

Dacă gândul la acarienii minusculi care se hrănesc, excretă deșeuri și depun ouă vă sperie, este important să vă amintiți că aceștia sunt o caracteristică standard a anatomiei umane. În cantități mici,  ei ne ajută să scăpăm de celulele moarte ale pielii.

Dar atunci când sunt prea mulți, se pot manifesta probleme precum dermatita, acneea inflamatorie, rozaceea și alopecia. Acarienii se pot răspândi de la o persoană la alta. Din această cauză nu trebuie să împărțiți produsele pentru gene cu alte persoane, notează mirror.com.