Evenimentul Zilei > Politica > De ce copiază PNL sloganul PSD? Îndrăznește să mai crezi ceva
De ce copiază PNL sloganul PSD? Îndrăznește să mai crezi ceva

De ce copiază PNL sloganul PSD? Îndrăznește să mai crezi ceva

”Îndrăznește să crezi în România” sau ”Îndrăznește să crezi în România condusă de oameni cinstiți. Dacian Cioloș!”.

Se apropie alegerile parlamentare iar partidele politice vor să iasă în evidență, să ajungă cât mai aproape de oameni, atât de electoratul lor, cât și de nehotărâți. Practic, campania electorală a început deja. Vedem asta în discursurile politicienilor, în timpul emisiunilor de la posturile de știri și pe stradă. Panatojul este acceptat de lege în afara campaniei electorale efective, iar partidele profită de acest lucru.

Acum începe propriu-zis lupta pentru echipele de campanie. Cum am fost obișnuiți, fiecare vine cu un slogan, cu o grafică de campanie și bineînțeles cu oamenii pe care îi propun. În acest an însă, PNL a produs surpriza. Au hotărât să nu mai investească în echipe de creație pentru slogan și grafică și să adapteze sloganul propus de PSD. În consecinţă, PNL a copiat varianta de slogan lansată de PSD.

Astfel, liberalii, lipsiți de ghidajele fine ale lui Vasile Blaga, au hotărât să fure sloganul și grafica PSD, să modifice puțin și să spună că este a lor. Cine ar fi crezut că tocmai Vasile Blaga era cel care impiedică furturile în noul PNL și că doamna Gorghiu și-ar asuma vreodată, fie și în parte, să plagieze în văzul lumii?

Fiind vorba de vizual, gestul liberalilor bate la ochi, dar în această campanie așa a lucrat PNL. Fără un program de guvernare, l-au împrumutat pe cel lansat de Cioloș, apoi au furat de la PSD ideea de Fond Suveran.

Se pare că PNL nu poate propune o viziune pentru România pentru că ei nu pot propune nici măcăr un slogan original, dar Alina Gorghiu va veni la TV și va susține că PNL este un partid curat și PSD fură.