Deocamdată, nimeni nu a fost învinuit în dosar. Soţul victimei, pianistul Codrin Nicoară, a fost audiat la Parchet, deocamdată în calitate de martor. El este, cel puţin din ce ştim până acum, singura persoană care se afla în casă când s-a petrecut presupusul accident. Şi tot el este cel care a găsit victima căzută la capătul scărilor. De aici, încep suspiciunile.

În loc să vadă de starea soţiei, şi-a luat un avocat

Pianistul Codrin Nicoară nu a vrut să discute cu presa. Toate amănuntele, atâtea câte se pot da în această fază a anchetei, au fost transmise prin avocatul său.

Este mai mult decât ciudat, şi asta a trezit suspiciuni din prima clipă, de ce soţul artistei a apelat imediat la serviciile unui avocat, în timp ce soţia sa se zbătea între viaţă şi moarte. Aici mai trebuie să adăugăm faptul că în prima zi  după ce a fost dusă la spital, de soarta artistei nu s-a interesat absolut nimeni. Cum se face că nici măcar soacra, medic de profesie, şi ea de faţă când a fost anunţată Salvarea, nu s-a interesat la spital, la colegii ei, de soarta nurorii. Şi, mai ales, de ce soţul este mai preocupat în prima zi să-şi ia un avocat care să-l apere, decât să se intereseze de soarta soţiei lui? Să-l apere de ce? De un accident casnic?

Un avocat şi două declaraţii contradictorii

Andrei Horga, avocatul lui Codrin Nicoară, a declarat pentru ziaruldeiasi.ro: “În seara respectivă, cei doi soți au consumat împreună băuturi alcoolice. La un moment dat, doamnei i s-a făcut rău, a vomat și a căzut pe scări de la etaj. Soacra a ajutat-o pe soprană să se așeze confortabil, crezând că îi este rău de la băutură… Apoi, după câteva ore și-a dat seama că situația este critică și a sunat la 112 după ajutor medical”.

Să reţinem din această declaraţie, două aspecte deosebit de importante. Primul: cei doi soţi au băut împreună, după care s-a petrecut nenorocirea.

Cel de-al doilea aspect este legat de soacra artistei, medicul Viorica Nicoară Leica. În declaraţia avocatului se spune că: „Soacra a ajutat-o pe soprană să se aşeze confortabil”. Deci, soacra artistei se afla în casă, atunci când aceasta a fost ridicată din capul scărilor. Chiar ea a şi făcut-o. Şi mai există o contradicţie privind acest moment. Viorica Nicoară, soacra, spune că a aşezat victima pe un fotoliu. Ea a fost găsită totuşi în pat de către cei de la ambulanţă.

În cea de-a doua declaraţie a sa, dată ieri, avocatul Horga precizează: “Au petrecut, dar nu chiar împreună, ci separat. Adică el a stat cu un prieten și ea a fost la părinții ei și fiecare a servit câte un pahar sau mai multe de vin. Spre seară s-au întâlnit. Nu s-a sunat chiar imediat la 112. Ea s-a împiedicat, i s-a făcut rău pe scări, a căzut și s-a lovit. Soțul a crezut că nu este atât de gravă situația. Spre dimineață a sunat-o pe mama lui și împreună au sunat la salvare”.

Va să zică, prima oară, cei doi soţi au băut împreună, iar soacra a fost de faţă când soprana a căzut pe scări. A ajutat-o chiar să se ridice şi a aşezat-o comod pe un fotoliu.

În cea de-a doua variantă, cei doi soţi nu au băut împrteună, ci separat, au venit băuţi acasă şi s-a petrecut tragedia. Soacra nu era acasă. Soţul a dus-o pe artistă în pat şi abia după câteva ore, când şi-a dat seama că situaţia este gravă, a anunţat-o pe mama lui.

Deci Vioroca Nicoară nu era în casă în momentul producerii tragediei. Ea a sosit abia în jurul orei 7 dimineaţa. Când a fost anunţată de fiul ei. Şi apoi tot ea a anunţat salvarea, dându-şi seama că situaţia este foarte gravă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE