Noua temă de campanie în Franța: permisul de conducere. Ce promit Sarkozy și Hollande

Noua temă de campanie în Franța: permisul de conducere. Ce promit Sarkozy și Hollande

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, care candidează pentru un nou mandat, a criticat procedurile de acordare a permisului de conducere și a promis o reformă ambițioasă, astfel încât acesta să fie obținut mai repede și să coste mai puțin.

Într-un interviu publicat ieri în ”Journal du dimanche”, Sarkozy a propus ca ''şcolile auto să ajungă în toate liceele pentru a-i învăţa pe tineri codul rutier şi ca examenul să fie organizat în instituţii''.

''Toţi liceenii vor termina liceul cu codul în buzunar'', a promis Sarkozy. ''Pentru examenul de conducere, statul îşi va lua angajamentul referitor la un termen maxim de o lună între două teste. În fine, tuturor celor care efectuează serviciul civic noi le oferim posibilitatea să înveţe să conducă şi să obţină permisul'', a mai spus preşedintele-candidat.

Purtătorul de cuvânt al candidatului Sarkozy, Nathalie Kosciusko-Morizet, a precizat că ''această mare reformă'' le permite tuturor voluntarilor din serviciul civic ''să obţină gratuit permisul de conducere cum era în serviciul militar''.

Ne puteți urmări și pe Google News

Candidatul socialist în cursa prezidenţială, François Hollande, s-a angajat şi el sâmbăta trecută pe tema permisului de conducere. El a promis ''un pachet de măsuri'' pentru ca ''fiecare tânăr din serviciul civic'' să poată obţine permisul de conducere.