De azi, metroul nu mai opreşte la Obor

De azi, metroul nu mai opreşte la Obor

Timp de două luni, începând de azi până pe 25 mai, metrourile nu vor mai opri în staţia Obor.

Gurile de acces în staţie vor fi închise deoarece peste ele va trece viitorul pasaj suprateran care se construieşte acum pentru liniile de tramvai ce tranzitează zona. Pentru suplinirea rolului jucat de metrou, municipalitatea a anunţat că va suplimenta mijloacele de transport de suprafaţă care circulă în mod normal prin intersecţia Obor. Aceasta va contribui, însă, la aglomerarea zonei, care oricum e deja sufocată zilnic de trafic.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a cerut, ieri, Primăriei Capitalei să reconsidere termenul de două luni solicitat pentru închiderea metroului, deoarece măsura va afecta locuitori din cinci cartiere adiacente şi va paraliza traficul rutier spre şi dinspre Colentina, Fundeni, Mihai Bravu, Moşilor, Ştefan cel Mare. El a cerut municipalităţii să închidă pe rând intrările, astfel încât metroul să poată opri şi în staţia Obor.

Gheorghe Udrişte, director în Primăria Capitalei, susţine că termenul va fi pe cât posibil scurtat la o lună şi jumătate, însă închiderea alternativă a intrărilor nu ar fi posibilă, deoarece o singură gură de acces pe peron s-ar dovedi inutilă în condiţiile în care la peron ar opri ambele trenuri în acelaşi timp, iar în eventualitatea unui accident sau incendiu ieşirea ar fi neîncăpătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News