Evenimentul Zilei > Actualitate > De azi, medicament generic pentru schizofrenie. 1% din populaţie are astfel de simptome
De azi, medicament generic pentru schizofrenie. 1% din populaţie are astfel de simptome

De azi, medicament generic pentru schizofrenie. 1% din populaţie are astfel de simptome

Astăzi a fost lansat genericul unuia din cele mai importante medicamente pentru tratamentul schizofreniei. Olanzapina (Terapia Ranbaxy) controlează crizele bolnavilor şi reduce riscul de sinucidere sau de violenţă.

Lansarea genericului va duce la economii de peste 27 de milioane de euro în sistem, întrucât costul medicamentului este compensat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Medicamentul şi-a dovedit deja eficienţa pe o serie de pieţe europene importante cum ar fi Polonia, Spania, Lituania, Cehia, Slovacia, datorită faptului că în ţările respective a expirat patentul medicamentului original mai devreme.
10% din bolnavi se sinucid
1% din populaţie dezvoltă simptome de schizofrenie în cursul vieţii. Mortalitatea este de trei ori mai mare la schizofrenici în comparaţie cu restul populaţiei.
O treime dintre pacienţi încearcă cel puţin o dată să se sinucidă, iar 10% dintre aceştia chiar reuşesc. Boala debutează devreme: la barbaţi-între 15 şi 24 de ani şi la femei- între 24 şi 34 de ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: