De astăzi, la centura Capitalei se ajunge şi cu metroul | VIDEO

De astăzi, la centura Capitalei se ajunge şi cu metroul | VIDEO

Începând de azi, bucureştenii pot circula cu metroul până la Linia de Centură, porţiunea ce dă spre Autostrada Soarelui.

Tronsonul Nicolae Grigorescu - Linia de Centură a fost inaugurat ieri, la aniversarea a 29 de ani de exploatare a metroului şi a 19 ani de când au început lucrările la acest tronson. Festivitatea a fost dirijată cu mare fast de însuşi ministrul transporturilor, Ludovic Orban, care n-a pierdut ocazia de a-şi face campanie. Cu pupături de mâini, promisiuni de noi tronsoane şi investiţii majore pentru la anul, Orban a mers cu metroul de la Gara de Nord până la Unirii.

Acolo a vizitat dispeceratul nou amenajat, ce coordonează mersul trenurilor de metrou. Traseul pe noua linie s-a desfăşurat lin, prin staţiile 1 Decembrie 1918 - Policolor - Linia de Centură, fără oprire.

La întoarcere, ministrul a vizitat toate staţiile, iar la 1 Decembrie şi-au ţinut cuvântările directorul general al Metrorex Gabriel Mocanu, ministrul Orban, Goetz von Thadden - de la Banca Europeană pentru Investiţii, Biroul Bucureşti -, şi liderul sindicatelor de la metrou Ioan Rădoi. S-au făcut urări de „La mulţi ani!“ şi s-a vorbit despre investiţiile de 145 de milioane de euro şi de cele mult mai mari pentru anul care urmează.

Ne puteți urmări și pe Google News

În fiecare dintre cele patru noi staţii, mai moderne decât celelalte, călătorii vor putea afla informaţii despre mersul trenurilor, cartelele de călătorie, istoria Bucureştiului şi chiar pot face reclamaţii on-line, prin intermediul info-chioşcurilor electronice de la ieşire.