Evenimentul Zilei > Politica > Acest lucru nu s-a mai întâmplat de 12 ani! Românii din Harghita nu vor mai fi reprezentaţi
Acest lucru nu s-a mai întâmplat de 12 ani! Românii din Harghita nu vor mai fi reprezentaţi

Acest lucru nu s-a mai întâmplat de 12 ani! Românii din Harghita nu vor mai fi reprezentaţi

Românii din Harghita nu vor avea reprezentant în Parlamentul României, pentru prima dată în ultimii 12 ani. Candidaţii UDMR au obţinut toate mandatele.

Românii din Harghita nu vor avea reprezentant în Parlamentul României, pentru prima dată în ultimii 12 ani, candidaţii UDMR reuşind să obţină toate mandatele de parlamentar din judeţ, anunţă agerpres.ro.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Harghita, judecătorul Lorincz Romeo, în prima fază au fost atribuite în mod direct UDMR patru mandate de deputat şi unul de senator, iar la redistribuire UDMR a mai obţinut un mandat de deputat şi unul de senator.

Cei cinci deputaţi UDMR din Harghita sunt Kelemen Hunor, Korodi Attila, Bende Sandor, Benedek Zakarias şi Sebestyen Csaba-Istvan, iar cei doi senatori sunt Verestoy Attila şi Tanczos Barna.

Este pentru prima dată în ultimii 12 ani când românii din Harghita nu reuşesc să trimită un reprezentant în Parlamentul României. Începând cu 2004, ei au fost reprezentaţi de fostul ministru al Apărării, social democratul Mircea Duşa, care la aceste alegeri nu a reuşit să mai obţină încă un mandat.