Evenimentul ZileiInternationalLa Davos NAŢIONALISMUL a fost LĂUDAT de Mike Pompeo. Cu siguranţă lui Macron şi Merkel nu le-a picat bine

La Davos NAŢIONALISMUL a fost LĂUDAT de Mike Pompeo. Cu siguranţă lui Macron şi Merkel nu le-a picat bine

La Davos NAŢIONALISMUL a fost LĂUDAT de Mike Pompeo. Cu siguranţă lui Macron şi Merkel nu le-a picat bine
Michael Pompeo, care a rămas la Washington din cauza închiderii guvernului, a ținut un discurs prin videoconferință la summit-ul Forumului Economic Mondial din Davos, Elveția. În mesajul său, apreciază noul curent naţionalist din Europa, în ciuda faptului că Macron şi Merkel vor să lupte împotriva liderilor care pun pe primul loc ţara lor, cum ar fi Salvini, apoi interesele UE.

El a spus liderilor mondiali de la Forumul Economic Mondial că revolta populistă din ultimii doi ani a fost o forță de bine. "Noi vânturi suflă peste tot în lume", a spus Pompeo în intervenţia de la distanţă. "Noi orizonturi se deschid către lume. Oamenii pun întrebări care nu au fost întrebuințate sau luate în serios de foarte mult timp", spune el.

El a citat Brexit, succesul Mişcării M5  via Salvini și alegerea lui Donald Trump. O dovadă certă că democrațiile recâștigă controlul, „acceptând adevărul dovedit că națiunile sunt importante“ .

Potrivit Bloomberg, Pompeo plănuise să fie în Davos, împreună cu secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, dar călătoriile lor au fost anulate din cauza închiderii parțiale a guvernului american.

Cu câteva momente înainte de discursul lui Pompeo, Donald Trump a scris pe Twitter despre absența sa la summit:
"Ultima dată când am fost la Davos, Fake News a spus că nu ar trebui să plec", a explicat preşedintele. "În acest an, din cauza închiderii guvernului am decis să nu plec, iar News Fake spune că ar trebui să fiu acolo. Adevărul este că oamenii înțeleg mai bine media decât ne înţeleg pe noi!"

 


Accesează: