Editura Evenimentul si Capital

Davos: Încrederea în media nu a fost niciodată așa de scăzută. Tesla Motors sărbătorește un accident catastrofal. Gemenii cheltuiesc prea mult, Balanțele fac compromisuri | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 2368 Vizualizari

Pe 21 ianuarie s-au născut Benny Hill, Placido Domingo, Telly Savalas, Jack Nicklaus, Paul Scofield, Christian Dior, Gena Devis, Petru Creţia, Silvian Iosifescu. Pe 22 ianuarie s-au născut Byron, Rasputin, Francis Bacon, D.W.Griffith, Serghei Eisenstein, U Than, Camelia Dăscălescu, George Motoi, Ecaterina Szabo, Mihai Negulescu.

În „Kalendar” nimic, iar în calendarul creştin-ortodox sunt, pe 21 ianuarie, Sfinţii Maxim Mărturisitorul, Neofit, Evghenie, Candid, Valerian şi Achila, iar pe 22 ianuarie, Sfinţii Timotei şi Anastasie Persul.

Fiind weekend și începutul unei mici vacanțe, este normal ca numărul celor care citesc horoscopul să scadă. Așa că o să continuăm cu Astrologia Creștină, când se va relua lucrul, ca să știe cât mai multă lume. Horoscopul meu se adresează celor activi, între 10 și 110 ani! Până atunci, să ne uităm în curierul de la UE!

Încrederea în media nu a fost niciodată atât de scazută, se afirmă într-un studiu ce se prezintă în fiecare an la Davos, la Forumul Economic Mondial. Efectuat în 28 de ţări, studiul arată că anul acesta, încrederea publicului a scăzut la 43%, faţă de 48% anul trecut. Compania de relaţii publice Edelman face public în fiecare an, la Davos, barometrul încrederii în media, începand din 2001. În 2002, de exemplu, barometrul observa dispariţia personajelor importante aflate în poziţie de CEO, în timp ce criza companiilor de internet izbucnise cu un an înainte. În 2012, a scazut încrederea în guverne, iar anul acesta, a venit rîndul presei care nu a ştiut să anticipeze schimbările politice determinante din 2016. Studiul arată, mai ales incapacitatea presei de a anticipa Brexitul şi rezultatul alegerilor din SUA. Drept urmare, oamenii îşi bazează opiniile după cele ale prietenilor reali şi virtuali şi folosesc internetul ca sursă de ştiri, mai degrabă decât media clasice. Richard Edleman, coordonatorul studiului, arată că încrederea în media a scazut anul trecut, pentru că presa este vazută acum ca o elită printre altele la care lumea se raportează. Anul acesta, cifra care sporeşte sentimentele anti-elită, alimentate în fiecare an la Davos de studiul Oxfam asupra inegalităţilor, este 8, adică numărul miliardarilor a căror avere cumulată este echivalentă cu jumătate din averea populaţiei mondiale. Este un semn pentru numeroşi observatori de la Davos, că sistemul deraiază şi nu mai asigură funcţia de redistribuire. In ce priveşte presa, fondatorul celei mai mari agenţii de relaţii publice din lume s-a arătat foarte pesimist: “Fiecare are acum propriul adevăr. Publicul preferă reţelele sociale ca un canal de comunicare, dar şi ca sursă de informaţie”. Astfel încât, în barometrul Edelman, media a coborât sub 50%, adică sub încrederea acordată guvernelor.”Trăim într-o lume cu valori inversate, în care sursele oficiale nu mai sunt luate în consideraţie”. O altă ilustrare a neîncrederii, este faptul că cei intevievaţi pentru sondaj au declarat că au mai multă încredere în motoarele de căutare, decât în jurnalişti şi consideră la fel de credibilă o persoana “ca ei”, adică un om obişnuit, decât un analist. Studiul demonstrează că, începând din 2006, “Domnul Oarecare” a crescut în importanţă, discursul lui meritând să fie ascultat. Studiul mai arată şi alte cifre îngrijorătoare: 52% este încrederea în companii, 41% este încrederea în stat, iar 53% este încrederea în ONG-uri. În concluzie, Richard Edleman a avertizat participanţii la Davos că “elitele nu mai controlează nimic.”

Sursă: https://www.letemps.ch/economie/2017/01/17/confiance-medias-na-jamais-faible

Așa cum am realizat de mai mult timp, cam de doi ani. Suntem în plină degringoladă, se atacă și se distrug valorile atât de dragi mie, ale vieții și moralei mic burgheze, fără să se propună nimic în loc. Asistăm la o sălbăticire programată, o involuție făcută cu tehnologie de ultimă oră. Idiocrația este genială, pentru că este indestructibilă. Lenin, dar și Stalin, probabil că jubilează, din infern. Netul a impus cel mai pur comunism, o egalitate și o mediocritate intelectuală care miros a șlapi murdari și a fard ieftin. A propos, puteți să-mi spuneți de ce fetele din State poartă tot timpul șlapi, chiar și iarna? Bună întrebare!

Dragi lupi, padawani și hobbiți iată o știre pe care nu o să o găsiți nicăieri! Dar este dintr-o sursă de mare încredere. La Tesla Motors s-a sărbătorit, în dimineața zilei de 20 ianuarie 2017 un accident catastrofal! Nu o să fie nicio știre în presă pentru că accidentul a fost produs de un politician care se grăbea să ajungă la ceremonia de investitură a lui Donald Trump. Care a solicitat discreție absolută, altfel... Accidentul s-a produs în Virginia, șoferul a pierdut controlul volanului pe un drum alunecos și a căzut într-o râpă. S-a rostogolit de 17 ori! A deschis, cu puțină greutate, este adevărat, ușa mașinii, și-a îndreptat hainele a scos mobilul și a chemat de acasă altă mașină ca să-l ducă la ceremonie. Nicio zgârietură, nimic, nici măcar un cucui! Pe drum a telefonat la Tesla Motors ca să-i felicite pentru realizarea lor, o mașină extrem de sigură, poate cea mai sigură din lume. Dacă eram într-o mașină cu benzină eram mort, încă mai ardeam și acum, a spus, cu recunoștiință, proprietarul unei excepționale Tesla Model S P85D, care l-a costat 76.879 de $. Politicianul i-a rugat pe cei de la Tesla să ridice ceea ce a mai rămas din mașina lui și s-o repare cum știu mai bine, nu conteza prețul. Mi-a salvat viața, nu o să o las într-o râpă!

Este al doilea accident catastrofal, freak accident, din care șoferul unei Tesla iese nevătămat. În noiembrie 2016 un ofițer de la Quantico, care conducea cu viteză, cam 110 km/h, a pierdut controlul și a intrat cu toată viteza într-un copac secular. Mașina total distrusă, șoferul doar câteva zgârieturi! Mașinile Tesla nu au acel imens bloc motor ca la mașinile clasice, care, de obicei, în cazul unei ciocniri frontale, la viteză mare, omoară șoferul. Mașina a fost complet distrusă, dar ofițerul superior a spus că o să-și cumpere altă Tesla, nu se vede conducând altceva.

Bineînțeles, ambii șoferi aveau centura de siguranță, gen ham, pusă! Un amănunt: mașinile Tesla nu pornesc de pe loc dacă nu ai centura pusă! O voce feminină, suavă, a calculatorului de bord, te rogă seducător să-ți pui centura, este spre binele tău și al celor dragi ție!

Finul meu îmi spune că dacă ai condus odată o Tesla, te apuci să strângi bani ca să-ți cumperi una, senzația este extraordinară! Cuplul mare al motorului electric face ca accelerația de pornire să fie imensă, simți cum te afunzi în scaun! Încă este scumpă, dar Elon Musk ne pregătește o surpriză extrem de plăcută, nu am voie să vă spun ce! O să vedeți, o să vă placă, mult, sunt absolut sigur!

Acum, dacă tot îl pomenim pe Benny Hill, o să mă uit la câteva din show-urile lui. Avea un umor burlesc, direct și naiv, de comedie de bâlci, o să vă spun un secret, niciodată nu am râs la năzdrăvăniile lui, dar îmi fac bine, mă relaxează și mă asigură că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC În acest weekend stai la căldură şi gândeşte-te. Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta. Sâmbătă este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat, episod de deprimare, pe fond sentimental. Aspecte uşor nefavorabile la relațiile sociale, dar foarte bune la sănătate. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes cel putin in acest weekend! Duminică, trudeşti din greu la o realizare, care poate fi şi o apriţie-şoc la o petrecere. În orice caz este vorba de un termen, de trecerea unui obstacol. În această perioadă este bine să te limitezi la zâmbete plate şi să eviţi o atitudine prea dinamică, sau chiar agresivă. Evită, de asemenea, orice decizie luată în stare emotivă. Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei constata ca nu ai cui să-i ceri ajutorul.

TAUR Limitează-te la distracţiile de sâmbătă. Nu trebuie să întreprinzi nimic important financiar. Weekendul este sub semnul vitezei. Repede vine, repede trece. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce doresti, de fapt. Nu ai timp! Aşa timpul trece foarte repede, confiscat de grijile cotidiene! Sâmbata ai un prilej de distracţie, o petrecere sau participi la o zi de naştere. Chiar dacă oboseala îşi spune cuvântul, distrează-te – este singura soluţie de evitare a stresului cotidian, soluţie chiar încurajată de sistem. Oamenii care se distrează nu fac politică. Duminică ai de facut un drum, poate la munte, poate la ţară. Un drum, dar cu profit, poate fi şi o expediţie de aprovizionare. Totuşi, mai bine ai sta acasă, iarna este departe de a se termina. Perioada de timp a acestui weekend este numai bună pentru inceperea unui mic proces de planificare, de ordonare a vieţii şi operei tale. Dacă nu te-ai apucat deja să faci curăţenie!

GEMENI Sâmbătă cheltuieşti prea mult şi până la urmă pe mici lucruri inutile. Spre seară, o veste bună, de departe. Probabil un raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale. Şi o petrecere drăguţă! Aspecte favorabile in acest weekend. Sigur, nu tuturor nativilor din zodie pentru ca astrologia nu este o filozofie comunista şi nu dă tuturor in mod egal. Sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă, sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Tot sâmbăta probabil ca te duci la cumpăraturi, duminică o să vrei să faci puţină curătenie în casă şi în suflet. Totuşi, duminică ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Nu lasa lucrurile pe mâine, fă-le astăzi. Intai fă-ti un plan, apoi acţionează cu chibzuinţă. Nu te amesteca cu cei care nu sunt ca tine. Mezalianţele şi amestecurile de religii şi rase au fost întotdeauna motive de conflicte, mai mari sau mai mici. Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseste în activitate, în orice caz muncind cu dedicaţie şi spor la ceva.

RAC O zi de sâmbătă obositoare, dar până la urmă foarte plăcută. Seară deosebită. Dacă eşti cu prietenii, un plus de distracţie. În general, lucrurile devin mai dinamice. Ai mai multe ocazii să ieşi în evidenţă. Totuşi o bună parte dintre Raci trebuie să ocolească cu abilitate şi diplomaţie subiectele tabu de acasa, problemele tăioase din familie. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Weekendul acesta trezeşte o bruscă dorinţă de excursii şi călătorii. Mercur, mesagerul zeilor şi protectorul călătorilor, face şi unele aspecte favorabile. Totuşi sfatul meu este să stai acasă, la căldură, iarna pe care o traversăm este departe de a fi una blândă şi îşi merită numele de „temperat continentală”. Foloseşte perioada ca să-ţi lămureşti problemele de „relaţii publice” sau să începi alte „relaţii personale”. Se mai face lumină şi pe strada ta şi in acest weekend ai sentimentul că, în fine, norocul nu ţine numai de bolta cerească şi de stelele depărtate şi reci, ci îl mai face şi omul, prin hotărârile şi atitudinile sale.

A MURIT la spital! Parintii si elevii din Romania sunt in stare de SOC!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI