Evenimentul Zilei > Horoscop > Davos: Încrederea în media nu a fost niciodată așa de scăzută. Tesla Motors sărbătorește un accident catastrofal. Gemenii cheltuiesc prea mult, Balanțele fac compromisuri | Horoscopul lui Dom’ Profesor
Davos: Încrederea în media nu a fost niciodată așa de scăzută. Tesla Motors sărbătorește un accident catastrofal. Gemenii cheltuiesc prea mult, Balanțele fac compromisuri | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Davos: Încrederea în media nu a fost niciodată așa de scăzută. Tesla Motors sărbătorește un accident catastrofal. Gemenii cheltuiesc prea mult, Balanțele fac compromisuri | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 21 ianuarie s-au născut Benny Hill, Placido Domingo, Telly Savalas, Jack Nicklaus, Paul Scofield, Christian Dior, Gena Devis, Petru Creţia, Silvian Iosifescu. Pe 22 ianuarie s-au născut Byron, Rasputin, Francis Bacon, D.W.Griffith, Serghei Eisenstein, U Than, Camelia Dăscălescu, George Motoi, Ecaterina Szabo, Mihai Negulescu.

În „Kalendar” nimic, iar în calendarul creştin-ortodox sunt, pe 21 ianuarie, Sfinţii Maxim Mărturisitorul, Neofit, Evghenie, Candid, Valerian şi Achila, iar pe 22 ianuarie, Sfinţii Timotei şi Anastasie Persul.

Fiind weekend și începutul unei mici vacanțe, este normal ca numărul celor care citesc horoscopul să scadă. Așa că o să continuăm cu Astrologia Creștină, când se va relua lucrul, ca să știe cât mai multă lume. Horoscopul meu se adresează celor activi, între 10 și 110 ani! Până atunci, să ne uităm în curierul de la UE!

Încrederea în media nu a fost niciodată atât de scazută, se afirmă într-un studiu ce se prezintă în fiecare an la Davos, la Forumul Economic Mondial. Efectuat în 28 de ţări, studiul arată că anul acesta, încrederea publicului a scăzut la 43%, faţă de 48% anul trecut. Compania de relaţii publice Edelman face public în fiecare an, la Davos, barometrul încrederii în media, începand din 2001. În 2002, de exemplu, barometrul observa dispariţia personajelor importante aflate în poziţie de CEO, în timp ce criza companiilor de internet izbucnise cu un an înainte. În 2012, a scazut încrederea în guverne, iar anul acesta, a venit rîndul presei care nu a ştiut să anticipeze schimbările politice determinante din 2016. Studiul arată, mai ales incapacitatea presei de a anticipa Brexitul şi rezultatul alegerilor din SUA. Drept urmare, oamenii îşi bazează opiniile după cele ale prietenilor reali şi virtuali şi folosesc internetul ca sursă de ştiri, mai degrabă decât media clasice. Richard Edleman, coordonatorul studiului, arată că încrederea în media a scazut anul trecut, pentru că presa este vazută acum ca o elită printre altele la care lumea se raportează. Anul acesta, cifra care sporeşte sentimentele anti-elită, alimentate în fiecare an la Davos de studiul Oxfam asupra inegalităţilor, este 8, adică numărul miliardarilor a căror avere cumulată este echivalentă cu jumătate din averea populaţiei mondiale. Este un semn pentru numeroşi observatori de la Davos, că sistemul deraiază şi nu mai asigură funcţia de redistribuire. In ce priveşte presa, fondatorul celei mai mari agenţii de relaţii publice din lume s-a arătat foarte pesimist: “Fiecare are acum propriul adevăr. Publicul preferă reţelele sociale ca un canal de comunicare, dar şi ca sursă de informaţie”. Astfel încât, în barometrul Edelman, media a coborât sub 50%, adică sub încrederea acordată guvernelor.”Trăim într-o lume cu valori inversate, în care sursele oficiale nu mai sunt luate în consideraţie”. O altă ilustrare a neîncrederii, este faptul că cei intevievaţi pentru sondaj au declarat că au mai multă încredere în motoarele de căutare, decât în jurnalişti şi consideră la fel de credibilă o persoana “ca ei”, adică un om obişnuit, decât un analist. Studiul demonstrează că, începând din 2006, “Domnul Oarecare” a crescut în importanţă, discursul lui meritând să fie ascultat. Studiul mai arată şi alte cifre îngrijorătoare: 52% este încrederea în companii, 41% este încrederea în stat, iar 53% este încrederea în ONG-uri. În concluzie, Richard Edleman a avertizat participanţii la Davos că “elitele nu mai controlează nimic.”

Sursă:  https://www.letemps.ch/economie/2017/01/17/confiance-medias-na-jamais-faible

Așa cum am realizat de mai mult timp, cam de doi ani. Suntem în plină degringoladă, se atacă și se distrug valorile atât de dragi mie, ale vieții și moralei mic burgheze, fără să se propună nimic în loc. Asistăm la o sălbăticire programată, o involuție făcută cu tehnologie de ultimă oră. Idiocrația este genială, pentru că este indestructibilă. Lenin, dar și Stalin, probabil că jubilează, din infern. Netul a impus cel mai pur comunism, o egalitate și o mediocritate intelectuală care miros a șlapi murdari și a fard ieftin. A propos, puteți să-mi spuneți de ce fetele din State poartă tot timpul șlapi, chiar și iarna? Bună întrebare!

Dragi lupi, padawani și hobbiți iată o știre pe care nu o să o găsiți nicăieri! Dar este dintr-o sursă de mare încredere. La Tesla Motors s-a sărbătorit, în dimineața zilei de 20 ianuarie 2017 un accident catastrofal! Nu o să fie nicio știre în presă pentru că accidentul a fost produs de un politician care se grăbea să ajungă la ceremonia de investitură a lui Donald Trump. Care a solicitat discreție absolută, altfel… Accidentul s-a produs în Virginia, șoferul a pierdut controlul volanului pe un drum alunecos și a căzut într-o râpă. S-a rostogolit de 17 ori! A deschis, cu puțină greutate, este adevărat, ușa mașinii, și-a îndreptat hainele a scos mobilul și a chemat de acasă altă mașină ca să-l ducă la ceremonie. Nicio zgârietură, nimic, nici măcar un cucui! Pe drum a telefonat la Tesla Motors ca să-i felicite pentru realizarea lor, o mașină extrem de sigură, poate cea mai sigură din lume. Dacă eram într-o mașină cu benzină eram mort, încă mai ardeam și acum, a spus, cu recunoștiință, proprietarul unei excepționale Tesla Model S P85D, care l-a costat 76.879 de $.  Politicianul i-a rugat pe cei de la Tesla să ridice ceea ce a mai rămas din mașina lui și s-o repare cum știu mai bine, nu conteza prețul. Mi-a salvat viața, nu o să o las într-o râpă!

Este al doilea accident catastrofal, freak accident, din care șoferul unei Tesla iese nevătămat. În noiembrie 2016 un ofițer de la Quantico, care conducea cu viteză, cam 110 km/h, a pierdut controlul și a intrat cu toată viteza într-un copac secular. Mașina total distrusă, șoferul doar câteva zgârieturi! Mașinile Tesla nu au acel imens bloc motor ca la mașinile clasice, care, de obicei, în cazul unei ciocniri frontale, la viteză mare, omoară șoferul. Mașina a fost complet distrusă, dar ofițerul superior a spus că o să-și cumpere altă Tesla, nu se vede conducând altceva.

Bineînțeles, ambii șoferi aveau centura de siguranță, gen ham, pusă! Un amănunt: mașinile Tesla nu pornesc de pe loc dacă nu ai centura pusă! O voce feminină, suavă, a calculatorului de bord, te rogă seducător să-ți pui centura, este spre binele tău și al celor dragi ție!

Finul meu îmi spune că dacă ai condus odată o Tesla, te apuci să strângi bani ca să-ți cumperi una, senzația este extraordinară! Cuplul mare al motorului electric face ca accelerația de pornire să fie imensă, simți cum te afunzi în scaun! Încă este scumpă, dar Elon Musk  ne pregătește o surpriză extrem de plăcută, nu am voie să vă spun ce! O să vedeți, o să vă placă, mult, sunt absolut sigur!

Acum, dacă tot îl pomenim pe Benny Hill, o să mă uit la câteva din show-urile lui. Avea un umor burlesc, direct și naiv, de comedie de bâlci, o să vă spun un secret, niciodată nu am râs la năzdrăvăniile lui, dar îmi fac bine, mă relaxează și mă asigură că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC    În acest weekend stai la căldură şi gândeşte-te.  Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta. Sâmbătă este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat, episod de deprimare, pe fond sentimental. Aspecte uşor nefavorabile la relațiile sociale, dar foarte bune la sănătate. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes cel putin in acest weekend! Duminică, trudeşti din greu la o realizare, care poate fi şi o apriţie-şoc la o petrecere. În orice caz este vorba de un termen, de trecerea unui obstacol. În această perioadă  este bine să te limitezi la zâmbete plate şi să eviţi o atitudine prea dinamică, sau chiar agresivă. Evită, de asemenea, orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei constata ca nu ai cui să-i ceri ajutorul.

TAUR   Limitează-te la distracţiile de sâmbătă. Nu trebuie să întreprinzi nimic important financiar. Weekendul este sub semnul vitezei. Repede vine, repede trece. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce doresti, de fapt. Nu ai timp! Aşa timpul trece foarte repede, confiscat de grijile cotidiene! Sâmbata ai un prilej de distracţie, o petrecere sau participi la o zi de naştere. Chiar dacă oboseala îşi spune cuvântul, distrează-te – este singura soluţie de evitare a stresului cotidian, soluţie chiar încurajată de sistem. Oamenii care se distrează nu fac politică. Duminică ai de facut un drum, poate la munte, poate la ţară. Un drum, dar cu profit, poate fi şi o expediţie de aprovizionare. Totuşi, mai bine ai sta acasă, iarna este departe de a se termina. Perioada de timp a acestui weekend este numai bună pentru inceperea unui mic proces de planificare, de ordonare a vieţii şi operei tale. Dacă nu te-ai apucat deja să faci curăţenie!

GEMENI   Sâmbătă cheltuieşti prea mult şi până la urmă pe mici lucruri inutile. Spre seară, o veste bună, de departe. Probabil un raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale. Şi o petrecere drăguţă! Aspecte favorabile in acest weekend. Sigur, nu tuturor nativilor din zodie pentru ca astrologia nu este o filozofie comunista şi nu dă tuturor in mod egal. Sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă, sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Tot sâmbăta probabil ca te duci la cumpăraturi, duminică o să vrei să faci puţină curătenie în casă şi în suflet. Totuşi, duminică ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Nu lasa lucrurile pe mâine, fă-le astăzi. Intai fă-ti un plan, apoi acţionează cu chibzuinţă. Nu te amesteca cu cei care nu sunt ca tine. Mezalianţele şi amestecurile de religii şi rase au fost întotdeauna motive de conflicte, mai mari sau mai mici.  Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseste în activitate, în orice caz muncind cu dedicaţie şi spor la ceva.

RAC   O zi de sâmbătă obositoare, dar până la urmă foarte plăcută. Seară deosebită. Dacă eşti cu prietenii, un plus de distracţie. În general, lucrurile devin mai dinamice.  Ai mai multe ocazii să ieşi în evidenţă. Totuşi o bună parte dintre Raci trebuie să ocolească cu abilitate şi diplomaţie subiectele tabu de acasa, problemele tăioase din familie. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Weekendul acesta trezeşte o bruscă dorinţă de excursii şi călătorii. Mercur, mesagerul zeilor şi protectorul călătorilor, face şi unele aspecte favorabile. Totuşi sfatul meu este să stai acasă, la căldură, iarna pe care o traversăm este departe de a fi una blândă şi îşi merită numele de „temperat continentală”. Foloseşte perioada ca să-ţi lămureşti problemele de „relaţii publice” sau să începi alte „relaţii personale”.  Se mai face lumină şi pe strada ta şi in acest weekend ai sentimentul că, în fine, norocul nu ţine numai de bolta cerească şi de stelele depărtate şi reci, ci îl mai face şi omul, prin hotărârile şi atitudinile sale.

LEU   Este momentul unui mic bilanţ personal. Ce ai făcut, ce mai ai de făcut, câţi bani îţi trebuie, pe cine mai suni… treburi din astea de contabilitatea sufletului. Stabileşte priorităţile. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate. Weekendul acesta este pentru imperialii Lei perioadă a pregătirilor şi a planurilor. Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze – ce să mai spun daca este vorba de o relatie de amor! Sâmbătă, cu o configuraţie neutră, ai totuşi mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Conjunctura astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poţi să întâlnesti o persoană deosebită sau să te distrezi. Întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

FECIOARĂ  O sâmbătă senină şi frumoasă, cum nu ai mai avut de mult timp. Astăzi norocul este prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole şi necazuri fără să faci nici un efort. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi.  Nu ai frică, păstreaza speranţa şi porţile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! În acest weekend eşti într-o perioadă binecuvântată, de la bine la foarte bine. Cam tot ce iţi propui iţi iese – asta pentru că dai dovada de mult realism si bun simţ. Stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de cărţi, reviste, ziare, publicaţii. Nu că ar fi foarte scumpe, dar sunt… importante! Netul este anonim şi dubios, adevărata informaţie o găseşti tot dintr-o carte, sigur, o poţi descărca de pe net! Partea bună a netului este că poţi să ai acces gratis, sau foarte ieftin, la biblioteci virtuale de zeci de milioane de cărţi!  Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter, voinţă, o să dobândeşti mai multe avantaje. 

BALANŢĂ  Compromisurile au în tine un maestru incontestabil. Astăzi poţi media între membrii familiei care sunt de păreri diferite şi poţi obţine armonia şi consensul atât de preţuite de zodia ta. Programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Mai mult comicării decat lucruri serioase. Aşa că poţi pleca undeva, cumva, cu primul tren din gara ca să laşi totul în urma ta, măcar pentru o zi, sau două. Sigur, în imaginaţie, în spaţiul virtulal. Că dacă te urci într-un tren adevărat nu ştii dacă şi când mai ajungi undeva! Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun spectacol, club sau o petrecere instant.

SCORPION  În acestă zi de sâmbătă trebuie să lupţi din greu ca să-ti aperi convingerile şi ideile tale, dar nu duci lipsă nici de argumente nici de inspiraţie… la o convorbire de două ore pe mobil! Încep să se profileze avantajele şi succesele. Weekendul este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar.  Asta inseamnă că trebuie să faci o cheltuială neprevazută.  Retrage-te astăzi, ca să câştigi mâine! Dacă ai probleme în dragoste nu este indicat să le discuţi in acest weekend, mai gândeşte-te. Perioada, totuşi, îţi este favorabilă. Ziua de sâmbătă  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Un anumit procent dintre Scorpioni primeşte o informatie neasteptată, plăcută – sau o întâlnire neanunţată cu o persoană dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică eşti la un spectacol, sau la o aniversare sau fă ca acest lucru să se întâmple – te relaxezi şi faci provizii de bună dispoziţie.

SĂGETĂTOR  O zi veselă pentru tine şi ai tăi, poţi să-ţi permiţi să nu faci nimic şi doar să-ţi scoţi trupa la un film 3D. Gândurile care te framântă nu au temei, o rezolvare neaşteptată te va mulţumi. Un weekend bun la toate, mai puţin la bani. Nu trebuie sa faci cheltuieli importante şi atenţie unde pui banii sau cărţile de credit. Nu da cu împrumut bani, nu lua cu împrumut, ocoleşte cazinourile şi casele de pariuri. Weekendul este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Dacă vrei să ai dreptate, să prevalezi, aceasta este ziua! Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, sau cu cei care îţi poartă de grijă, fără să ai nevoie, din familie, sau dintre prieteni. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Nu ai grijă, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele fixe si vremea dar şi vremurile, puternice prin schimbări, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie.

CAPRICORN   O vreme de vacanţă şi petreceri, de un timp plăcut petrecut în compania celor dragi. Unii Capricorni au ceva timp liber şi pentru relaxare. O zi plăcută, în care te simţi tot timpul vesel. Carisma proprie şi tupeul personal sunt foarte bine  aspectate. Aşa că nimeni nu te poate întrece! O mică nerealizare, sau un eşec minor care te pune pe gânduri, asta sâmbăta. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului din ziua de sâmbătă. Nu te lăsa copleşit de rutină, căută să te distrezi cu ceva nou în acest weekend şi să legi noi prietenii. Poate distracţia are şi o parte educativă, poate noua cunoştiinţă îţi oferă informaţii noi. Ceea ce însă te enerveză enorm sunt bârfele şi intrigile. Majoritatea bârfelor şi intrigilor nu se fac din răutate ci din prostie şi mahalagism, aşa că nu te enerva în mod disproporţionat şi inutil. În situţia în care vrei să iei atitudine consulta-te duminică cu cei născuţi sub semnele Gemenilor si ale Vărsătorului, vei gasi multa bunavointa, sfaturi competente si idei bune. Doar sunt specialiştii zodiacului în “relaţii publice”.

VĂRSĂTOR   Vrei neapărat să pleci la munte! Dacă nu vrei să asculţi sfatul stelelor şi să stai acasă, pregăteşte-te temeinic, va ninge o să fie ger polar şi vei avea nevoie de mult noroc. Nu uita trusa medicală! Poţi să pleci la munte, dar mai bine te distrezi acasă. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi petreceri. Cam asta se face în weekend. Sau cumpărături pentru petreceri, pentru că ceea ce cumperi in acest weekend va face mare plăcere celor dragi. Petrecere care, cum altfel, s-a stabilit pentru sâmbăta seara. Poate fi o sărbătoare a unui dragălaş şi foarte iubit membru junior al familiei. Pentru un procent dintre nativii din zodia de aer a Vărsătorului de apă sâmbăta este un bun prilej să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte într-un mod spectaculos, pentru că relaxarea este un bun sfetnic. Mai bine stai acasă! Perioada este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii sociale. 

PEŞTI   Stai acasă, nu pleca la drum lung! Oricum, tot nemulţumit o să ajungi, pentru că, ca te obicei, se vor folosi alţii de tine. Familia şi/sau prietenii, care îţi fac program complet de weekend. Un weekend obositoar, dar foarte plăcut. Seară de sâmbătă deosebită în compania celor dragi. Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale ca să nu vezi întregul. Deschide bine de tot ochii, mai ales la relaţiile tale sociale! Pe de alta parte vremea te invită la ţară, poate şi pentru o aprovizionare direct de la producător. Da, dar dacă începe viscolul rămâi acolo! Mai bine stai la căldură, acasă şi faci curăţenie. Cu ceva  planete binevoitoare, toată această configuraţie face ca perioda în discuţie să fie benefică.  Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din zodia duală a Peştilor este în creştere, în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, relaţiilor verificate – te vei simţi foarte bine in compania lor!