Evenimentul Zilei > Actualitate > David Gilmour plănuieşte un turuneu în anul 2015
David Gilmour plănuieşte un turuneu în anul 2015

David Gilmour plănuieşte un turuneu în anul 2015

David Gilmour, membrul legendarei trupe britanice Pink Floyd, a anunţat că îşi va lansa albumul solo anul viitor, el luând în considerare şi ideea de a pleca în turneu.

Într-un interviu acordat prestigioasei publicaţii Rolling Stones, Gilmour a declarat că munca pentru viitorul album solo va mai dura câteva luni, însă speră că acesta va fi finalizat în anul 2015, scrie Consequence of Sound. Ultimul album solo al artistului britanic, intitulat "On An Island", a fost lansat în anul 2006. De asemenea, anul acesta, David Gilmour a anunţat un nou album Pink Floyd, după o pauză de 20 de ani. Albumul, intitulat "The Endless River" va fi lansat în data de 10 noiembrie anul acesta.

În ceea ce priveşte organizarea unui turneu, Gilmour a precizat că speră să plece într-un aşa zis "turneu de om bătrân", adică unul care să nu presupună foarte multe spectacole. Chitaristul britanic a mărturisit că un turneu de promovare a noului album Pink Floyd nu va avea loc, deoarece o mare parte din înregistrări îi aparţin lui Richard Wright, care a decedat în anul 2008. "Fără el, ar fi imposibil", a spus Gilmour.

Cât despre o posibilă colaborare cu Roger Waters, unul din fondatorii trupei Pink Floyd, Gilmour a spus că nu este exclus acest lucru, însă crede că aceasta nu se va concretiza în ceva mai mult decât un show caritabil.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: