Cameron a declarat că votul pentru ieșire, în referendumul de loc joi, 23 septembrie, ar fi „o mare greșeală” și va conduce la incertitudine pentru cel puțin un deceniu.

Michael Gove a declarat pentru unday Telegraph că Marea Britanie va deveni, treptat, un far care luminează, dacă părăsește UE. Adepții campaniei „Out” cer oamenilor să voteze „pentru democrație”.

Cameron a explicat că votul pentru UE este „democrația supremă” și reprezintă credința parlamentarei laburistă Jo Cox, ucisă în circumscripția ei electorală, și motivul pentru care lupta ea.

Cameron spune, într-un editorial scris pentru publicația citată, că Jo Cox a întruchipat Marea Britanie „în cea mai bună formă a sa – o țară care este decentă și miloasă”.

Referendumul „ireveresibil” este un moment crucial pentru Marea Britanie și o problemă legată de „ce fel de țară vrem să fim”, spune premierul.

„Vom alege viziunea lui Nigel Farage, care duce Marea Britanie înapoi în timp, care divide, nu unește, și pune sub semnul întrebării motivele celor care au altă părere”, a scris prim-ministrul. „Sau, mai bine, vom alege o țară liberală, tolerantă, care nu dă vina pentru problemele sale pe alte grupuri de oameni, unul care nu se blochează în trecut, ci privește spre viitor, cu speranță, optimism și încredere. Cred că acest răspuns va determina modul în care va trăi țara noastră pentru o perioadă foarte lungă de timp”.

Cameron a mai spus că înțelege „îngrijorarea legată de imigrație”, dar ieșirea din UE ar fi o modalitatea greșită de a rezolva această problemă.