DAUNE de sute de MII DE EURO cereute în instanță de familia unui înecat. Vezi ce reclamă văduva

DAUNE de sute de MII DE EURO cereute în instanță de familia unui înecat. Vezi ce reclamă văduva

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB) este dată în judecată de văduva unui om care s-a înecat într-un stăvilar adiacent Begăi, lăsat descoperit.

Familia reclamă faptul că bărbatul, în vârstă de 67 de ani, care plecase la pescuit pe malul Begăi, a căzut în canal și  nu a mai putut ieși, deoarece acesta era îngust și adânc. Moisă Craiu s-a înecat în data de 23 ianuarie într-un canal din stăvilarul adiacent Begăi. El a fost descoperit de câinele unui timișorean, care îl scosese la plimbare. Bărbatul a sunat la 112.

Elena, soția victimei, a decis să dea în judecată ABAB. Ea cere daune 300.000 de euro. Potrivit avocatului femeii, Alin Socol, Apele Române trebuie să răspundă civil și să plătească daune în valoare de 300.000 de euro, deoarece victima, odată căzută în canalul adânc de trei metri nu s-a mai putut salva. ”Canalul era strâmt şi apa era de doi metri. Acel canal era în îngrijirea Apelor Banat şi trebuia să fie prevăzut cu grilaj de fier pentru protecţie”, a declarat avocatul Alin Socol, citat de Tion.ro. Reprezentanții ABAB susțin că vina este a hoților care fură periodic grilajele pentru a le vinde la fier vechi. ”Stăvilarul a fost prevăzut cu balustrade de protecție și capace la acele goluri unde s-a întâmplat nenorocirea. În jurul anului 2.000 am procedat la refacerea construcției în sine, dar din păcate, ulterior, din nou au fost vandalizate", susține Dan Ardelean, inginer șef la ABAB. (Sursa foto: Protv.ro)

Ne puteți urmări și pe Google News