Evenimentul Zilei > Actualitate > Daum îi reproșează lui „Reghe” că e gelos
Daum îi reproșează lui „Reghe” că e gelos

Daum îi reproșează lui „Reghe” că e gelos

Antrenorul german al României continuă războiul inutil cu tehnicianul echipei Steaua. Angajatul FRF îi urmărește pe „roș-albaștri” în cantonamentul din Turcia, dar nu este băgat în seamă de „Reghe”

Christoph Daum și Laurențiu Reghecampf se ignoră de câte ori se întâlnesc și nici măcar nu se salută. Selecționerul echipei naționale se află în Turcia, la Antalya și urmărește meciurile amicale disputate de Steaua.

Însă, relațiile cu tehnicianul „roș-albaștrilor” sunt încordate. Daum se apără și spune că Reghecampf îl invidiază pentru că a ajuns la conducerea primei reprezentative a României. „Să nu facem prea mult caz pe subiectul acesta. El poate și-ar fi dorit să fie selecționer, poate a fost puțin afectat din cauza aceasta și poate chiar dezamăgit”, a spus Daum la Dolce Sport.

Daum i-a întins mâna

Animozitățile dintre cei doi antrenori sunt vechi. Tonul l-a dat Laurențiu Reghecampf, cel care a refuzat să aibă orice discuție cu Daum. După ce a fost numit în funcția de selecționer, neamțul ar fi dorit să vorbească și cu tehnicianul Stelei, formație care este un filon important de jucători pentru națională.

„Il admir atât ca jucător, cât și ca antrenor”

Însă, „Reghe” a declarat public că selecționerul va eșua pe banca „tricolorilor”: „Cei care l-au ales pe Daum vor răspunde în maximum cinci luni în fața românilor.” Neobișnuit cu războaiele verbale din fotbalul românesc, neamțul a replicat întorcând și celălalt obraz. „Îl știu bine pe Reghecampf. I-am urmărit cariera. Îl admir atât ca jucător, cât și ca antrenor. Dacă pot să-l sprijin într- un fel sau altul o să o fac cu plăcere. Sunt deschis la critică. Îi întind mâna și îi spun că sprijinul lui e necesar pentru dezvoltarea fotbalului românesc”, a afirmat fostul tehnician de la Bayer Leverkusen și Fenerbahce.

Neamțul a intrat în hora declarațiilor

Apoi, „Reghe” i-a transmis neamțului să-și vadă de națională și să nu mai vorbească despre Steaua, în diferite contexte. Daum a fost nedumerit de ostilitatea stelistului, și mai mulți apropiați din Federația Română de Fotbal i-au explicat că Reghecampf spera să fie în cărți pentru banca primei reprezentative.

În vara anului trecut, după plecarea lui Anghel Iordănescu de la conducerea „tricolorilor”, antrenorul s-a gândit că ar putea conduce și Steaua, și România, dar semnale concrete de la „Casa Fotbalului” nu au existat și planurile s-au sfârșit odată cu instalarea lui Daum. Neamțul a înțeles de unde vine antipatia lui „Reghe” și a ținut să declare asta și public, în Antalya, renunțând astfel la declarațiile diplomate.