Datoriile la electricitate lasă CFR-ul în beznă

Datoriile la electricitate lasă CFR-ul în beznă

CEZ - Electrica Oltenia a lăsat în beznă 58 de halte, secţii de linie, cantoane şi birouri aparţinând Căilor Ferate Române (CFR), în urma neplăţii facturii la energie electrică.

Potrivit reprezentanţilor CEZ, valoarea datoriilor se ridică la circa 161 de milioane lei, dintre care 25% reprezintă penalităţi pentru neplată. Punctele care au fost deconectate ieri de la reţeaua de energie electrică au fost negociate de CEZ şi CFR pentru a nu afecta mersul trenurilor sau siguranţa călătorilor.

Potrivit reprezentanţilor CFR SA, punctele care au rămas în întuneric fac parte din regionala Craiova. CEZ Oltenia a ameninţat în urmă cu o săptămână cu rezilierea contractului cu CFR SA şi cu debranşarea mai multor gări din judeţele Dolj, Gorj, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Olt şi Teleorman, dacă nu va fi prezentat un grafic de plată a datoriilor către furnizorul de energie electrică. Căile Ferate au de plătit către Electrica circa 700 de milioane de lei, potrivit lui Ludovic Orban, ministrul transporturilor, care anunţa că o parte din datorii vor fi plătite în urma vânzării terenurilor deţinute de CFR în Capitală.

În ciuda reprogramărilor repetate ale licitaţiilor, Ministerul Transporturilor nu a reuşit să găsească până acum un cumpărător pentru aceste terenuri.

Ne puteți urmări și pe Google News