Doar Liviu Dragnea, președintele PSD, ar putea avea funcția asigurată, conform unor surse din interiorul partidului, citat de Știripesurse. Liderul Camerei Deputaților ar fi fost deja validat de Congres, dar nu același lucru se poate spune și despre deținătorii altor funcții de conducere.

 

 

Astfel, cele mai importante și râvnite posturi, de la președinte executiv și până la vicepreședinte, vor fi deschise luptelor interne. Conform acelorași surse, Nicolae Bădălău, deținătorul actualei funcții executive din partid, ar fi dat de înțeles că nu își dorește să candideze pe acest loc.

 

Vicepremierul Paul Stănescu, actual ministru al Dezvoltării, a declarat că nu își dorește să candideze pentru nicio funcție în cadrul Congresului, potrivit Cotidianul.

 

„Nu mai candidez. Nu mai vreau. Simplu”, a declarat liderul PSD.

 

În fața întrebărilor despre motivele care l-au condus la această decizie și iscodit cu privire la rolul pe care redeschiderea dosarului său o are în acest anunț, Stănescu a ținut să nege orice legătură cu juridicul.

 

„E decizie unilaterală. Fiecare, dacă vrea, candidează, dacă nu, nu, dar eu nu candidez la nimic”, a încheiat demnitarul.

 

Tot vicepreședintele PSD a explicat că este foarte probabil ca Viorica Dăncilă să nu candideze în Congres, din moment ce este deja președintele Organizației de Femei a PSD.