Dănuţ Lupu, închisoare ca la hotel. Fostul fotbalist se bucură de privilegii

Dănuţ Lupu, închisoare ca la hotel. Fostul fotbalist se bucură de privilegii Sursa foto: arhiva EVZ

Cu toate că se află în spatele gratiilor, fostul fotbalist nu duce o viață plină de restricții. Dimpotrivă, acesta are dreptul la televizor și cameră intimă, după ce a fost transferat la regimul deschis. Dănuț Lupu are de executat o sentință de 7 luni și 10 zile de închisoare.

Fostul internațional român, Dănuț Lupu se află în spatele gratiilor de câteva luni.  În vârstă de 56 de ani, acesta a fost condamnat la șapte luni și 10 zile de detenție pentru conducere fără permis. Aflat la Penitenciarul Rahova, fostul fotbalist beneficiază de un regim deschis al pedepsei, beneficiind de unele privilegii.

Dănuț Lupu, transferat la regim deschis

Gigi Becali susținea, imediat după reținerea fostului fotbalist, că îl angaja  pentru a-i permite să își execute pedeapsa în regim deschis.

„I-a dat 7 luni, face 3 luni și jumătate în regim deschis. Pac, hârtie, eu îi dau. Domnule, vreau să angajez de la voi de la penitenciar un deținut care a fost fotbalist, mijlocaș bun, dădea pase bune . Înțelegi? Care a fost la o echipă care a câștigat campionatul. Altfel nu ți-l dă. Și mie mi-l trimit într-o mașină, îl ia pe Lupu dimineață la ora 07:00, îl duce la mine acolo, la Berceni”, spunea Gigi Becali.

Ne puteți urmări și pe Google News
Dănuţ Lupu, închisoare ca la hotel. Fostul fotbalist se bucură de privilegii

Gigi Becali / Sursa foto: Dreamstime

Are dreptul la televizor și cameră intimă

Dănuț Lupu are parte de liniște în pușcărie, fiind transferat la „deschiși”, un regim de detenție ce aduce mai multe beneficii pentru deținuți.

Conform regulilor din sistemul penitenciar, în regimul deschis, Dănuț Lupu și ceilalți deținuți beneficiază de mai multe facilități. Aceștia au voie să de uite oricând la televizor. De asemenea, acesta are dreptul la muncă, precum și la cameră intimă.

În timpul zilei, deținuții din regimul deschis pot face diverse activități, având libertatea de mișcare între orele 7:00 și 22:00.

Dănuţ Lupu, închisoare ca la hotel. Fostul fotbalist se bucură de privilegii

Dănuț Lupu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Dănuț Lupu, condamnare  de 7 luni

Regimul deschis se adresează deținuților care nu sunt violenți. Prin intermediul acesteia, persoanele private de libertate au oportunitatea de a se implica în muncă și de a avea o viață mai aproape de normalitate.

Fostul fotbalist a primit pedeapsă de șapte luni și 10 zile de închisoare după ce a fost prins de două ori conducând fără permis. Acesta avea carnetul de conducere suspendat din anul 2021, când a fost suprins la volan după ce consumase alcool.