Dănuţ Lupu: "Cine să facă şmecherii cu mine?"

Dănuţ Lupu: "Cine să facă şmecherii cu mine?"

Invitat vineri seară de Nicolae Badea la meciul de campionat cu Oţelul Galaţi, fostul internaţional spune că s-ar băga în lupta cu "şacalii" care fac legea în Liga I la fotbal.

Alungarea lui Constantin Dănilescu din funcţia de director sportiv al formaţiei de fotbal Dinamo a lăsat un loc gol în organigrama clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare, pe care conducerea "câinilor roşii" doreşte să-l umple cu Dănuţ Lupu.

Fost mijlocaş la echipa naţională, participant la Campionatul Mondial din 1990, Lupu a fost invitat vineri seară de Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director, la meciul de campionat cu Oţelul Galaţi.

Cine e Dănuţ Lupu? Un fost mare jucător, care a rupt legăturile cu lumea fotbalului. A preferat să ducă un trai neîncorsetat de un program strict, fără un loc de muncă stabil, trăind din diverse "combinaţii".

Ne puteți urmări și pe Google News

A devenit personaj de poveşti urbane, după ce a condus maşini neînmatriculate şi a refuzat să se supună rigorilor legii. EVZ a stat de vorbă cu cel care se pregăteşte să devină oficial la fosta formaţie a "Internelor" şi i-a realizat portretul.

"Mi-aş dori să vin la Dinamo"

EVZ: Dănuţ, vii la Dinamo? Dănuţ Lupu: Mi-aş dori. Domnul Badea m-a invitat la meciul cu Oţelul, dar nu mi-a propus nimic.

Se ştia că erai prieten cu Cristi Borcea, nu şi cu Nicolae Badea... Sunt prieten şi cu Badea, dar nu ştiaţi voi!

Eşti pregătit să înveţi regulamente, dacă vei deveni conducător? Dar ce are? Le-a ştiut cineva dinainte să intre în fotbal? La ligă trebuie să faci şmecherii cu contractele jucătorilor. Eu aş veni să fac treabă la club, nu să fac şmecherii.

"N-am vorbit cu ţiganu'!"

Însă este posibil să cazi tu victima unor conducători mai experimentaţi... Cine să facă şmecherii cu mine? Hai să-ţi mai spun ceva! Eu aş vrea să fiu un liant între echipă şi conducere. Mi-ar plăcea mai mult decât munca de birou.

Cu Florin Prunea, fost coleg de-al tău la Dinamo, ai discutat despre posibilitatea de a fi din nou colegi? N-am vorbit cu ţiganu'!

Eşti dinamovist sau rapidist? Dinamovist, tată!

Totuşi, ai fost deseori văzut jucând fotbal cu prietenii îmbrăcat în tricoul Rapidului... Cine ţi-a zis? E minciună. Nu e adevărat.

Crezi că Andone mai poate îndrepta situaţia de la echipă? Hai să-ţi mai spun ceva! Nu există un dinamovist mai mare decât Andone. Va găsi soluţii.

5 sezoane a jucat Dănuţ Lupu pentru Dinamo, în două perioade: 1987-1990 şi 1995-1997

Citiţi şi:

  • Ţălnar - la cotitură, Tică - scos din joc
  • Ioan Andone, confirmat pentru meciul cu Steaua

PORTRET-ROBOT

"La Brescia a adus toţi şuţii din Franţa!"

Dănuţ Lupu (43 de ani) a trăit întotdeauna la limita legii şi s-a învârtit în anturaje dubioase. Imediat după ce a plecat de la clubul Ministerului de Interne, care-i "acoperea spatele", Lupu a dat de belele.

Fostul mijlocaş s-a transferat în 1990 la Panathinaikos Atena şi, după puţin timp, a fost arestat pentru complicitate cu o bandă de hoţi români care acţiona în capitala Greciei. Hoţii îşi depozitau "prada" în casa fostului dinamovist.

În arest, jucătorul născut la Galaţi a avut o depresie şi a încercat să se sinucidă. Lupu nu s-a învăţat minte şi a continuat să-şi trăiască viaţa pe "combinaţii". "Lupu a adus la Brescia toţi şuţii din Franţa", ne-a dezvăluit recent Cornel Pavlovici, fostul "secund" al lui Mircea Lucescu la echipa italiană.

O vreme, Lupu a fost prieten cu un alt personaj certat cu legea, israelianul Nati Meir, aflat acum în puşcărie fiindcă a înşelat multă lume cu bani falşi. Când Meir şi-a lansat candidatura la preşedinţia ţării, Lupu a remarcat sec: "E o labă, mai stau puţin şi plec!".

"Cristi Borcea şi-a adus toţi finii la club. Păi, când o să mai fie rezultate? Pentru a face o familie la echipă nu trebuie să-ţi aduci rudele.", DĂNUŢ LUPU, despre Cristi Borcea, în decembrie 2009

CERTAT CU LEGEA

A ascuns 79.000 de euro printre ciorapi!

Dănuţ Lupu, omul care ar putea reveni la Dinamo pe postul lui Constantin Dănilescu, postură din care ar trebui să jongleze cu regulamentele, a avut întotdeauna o slăbiciune pentru acte.

Mai exact, nu le-a întocmit niciodată. În aprilie 2005, Lupu a încercat să intre în ţară cu 79.000 de euro, sumă pe care nu a declarat-o la vamă. Lupu se întorcea din Italia şi, în loc să declare suma, a pitit-o în bagajul de cală, printre şosete şi haine!

N-a primit înapoi decât 10.000 de euro, suma maximă admisă de lege la trecerea graniţei. Tot în aprilie 2005, Lupu a fost prins la volanul unui autoturism neînmatriculat, care avea schimbată şi seria şasiului. Maşina era un BMW, dar actele corespundeau unui Mercedes! "Bă, eşti nebun? Nu e maşina mea", s-a răţoit Lupu la poliţistul care l-a chemat la audieri.

Fostul fotbalist nu s-a abţinut nici de la critici vehemente la adresa actualilor fotbalişti dinamovişti: "Torje e bun să-l pui să bată tabla pe casă, fiindcă e mic şi uşor! Cristea a ajuns idolul femeilor".