Daniel Morar, în cărţi pentru un nou mandat la conducerea DNA

Daniel Morar, în cărţi pentru un nou mandat la conducerea DNA

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, ieri, că „în maximum două săptămâni“ va face o propunere în privinţa conducerii DNA, însă, la acest moment, cea mai probabilă soluţie este nimeni altul decât actualul şef al instituţiei, Daniel Morar.

Declaraţia lui Predoiu este cu atât mai ciudată cu cât, acelaşi demnitar propunea, anul trecut, în luna august, în timpul primului său mandat la conducerea Ministerului Justiţiei, înlocuirea lui Morar la şefia DNA cu Monica Şerbănoiu.

Printre motivele expuse în 2008 se numărau „vulnerabilităţile“ manageriale ale conducerii DNA, rezultatele „slabe“ obţinute de procurori în teritoriu, dar şi „apetenţa excesivă pentru televiziune, care a condus la adevărate spectacole mediatice“.

Deşi i-a fost propusă o funcţie la Bruxelles, ca „înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei“, Morar avea să rămână la conducerea DNA, mandatul său fiind prelungit de procurorul general al României, Codruţa Kovesi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Geoană: „Nu găsim alt şef bun pentru DNA?“ Preşedintele PSD şi al Senatului României, Mircea Geoană, a apreciat, în cadrul unui interviu care va fi publicat în ediţia de luni a „Evenimentului zilei“, că, „dincolo de cât de bun ar fi sau nu ar fi Daniel Morar, cred că nu e sănătos ca o persoană să stea prea mult pe o funcţie atât de importantă“. „Nu găsim alt şef bun pentru DNA în România?“, s-a întrebat Mircea Geoană.