Evenimentul Zilei > EVZ Special > Daniel Funeriu, atac virulent la Ponta și Bănicioiu. „Niște criminali veseli”
Daniel Funeriu, atac virulent la Ponta și Bănicioiu. „Niște criminali veseli”

Daniel Funeriu, atac virulent la Ponta și Bănicioiu. „Niște criminali veseli”

Fostul ministru, Daniel Funeriu, a atacat în termini foarte duri pe Ponta și Bănicioiu care în perioada guvernării din 2012 „au demolat Legea educației dată de mine”.

De asemenea, Funeriu a postat pe pagina sa de socializare un comentariu în care a afirmat că cei doi „Au acaparat toate robinetele cu bani din educație”

„Vă „crizați” că educația e la pământ? Vă „crizați” că sănătatea e praf? Principalul vinovat pentru lipsa de progres în aceste domenii în ultimii 8 ani este plagiatorul abject Victor Ponta. Așa cum spune multă lume, împreună cu tot atât de abjectul Bănicioiu, niște ”criminali veseli” prin faptul că au fost capii lanțului decizional în tragedia Colectiv. De ce este hoțul intelectual Ponta capul găștii celor vinovați de dezastrul din educație (dovedit prin testele PISA) și din sănătate (dovedit de ceea ce pățiți în fiecare zi)? Simplu: a preluat guvernarea în 2012 bazat pe emoția produsă fake-news-ul cu ”privatizarea sănătății”, în realitate o foarte bună și modernă lege a sănătății pe care o pregătea guvernul Boc. Odată preluată puterea pe baza acestei minciuni, au demolat Legea educației dată de mine, grație căreia România a avut în perioada 2009-2012 cea mai mare creștere din Europa la testele PISA.

Pentru cei care nu își amintesc: în ianuarie 2012, când guvernul Boc începea demersurile pentru o lege a sănătății care astăzi ar fi fost bună pentru voi, părinții voștri și copiii voștri, rebuturile umane din conducerea PSD, prin onomatopeile coțofanei de Bănie, Ponta, sau alți pesediști de frunte, amplificate de televiziunile securistului Voiculescu și mafiotului Ghiță, au băgat în cap oamenilor onești dar neinformați că guvernul Boc ”privatizează sănătatea”. De fapt acea lege dinamita interesele financiare uriașe ale mafiei pesediste din spitale și universitățile de medicină, condusă de oprești, beurani și alții care de 30 de ani câștigă milioane de euro din traficul cu disperarea oamenilor și moartea celor dragi vouă. Legea lua bani din buzunarele mafiilor şi îi transfera înspre îmbunătățirea tratamentelor. Odată preluată puterea, nu doar că au hrănit mafiile pesediste cu bani mulți, uscând trupurile și sufletele muribunde ale oamenilor de rând, dar au reinstalat în educație mafiile mediocrității plagiatoare pesediste: au deconstruit tot ceea ce era bun și începea să aducă soarele în viața școlilor și copiilor voștri. Au acaparat toate robinetele cu bani din educație, prin liviupopi, andronești și alte jivine ale căror neuroni erau de mult pervertiți și specializați într-o singură direcție: bani și putere pentru ei și prietenii lor politici, mizerie, înapoiere, dispreț și nepăsare pentru copiii voștri.

Nu știu voi cum sunteți, dar eu nu uit și nu iert. Pe cei care îmi greșesc mie pot să îi iert, dar pe cei care distrug viitorul copiilor țării mele și prezentul bătrânilor noștri, niciodată. Pentru că eu, spre deosebire de îmbuibații pesediști, știu cât e de greu să răzbați în lume atunci când pornești de jos, dintr-un sistem care lucrează împotriva ta, nu pentru tine”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook