Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Constantin neagă faptul că Pro România ar avea o înţelegere cu PSD – ALDE
Daniel Constantin neagă faptul că Pro România ar avea o înţelegere cu PSD – ALDE

Daniel Constantin neagă faptul că Pro România ar avea o înţelegere cu PSD – ALDE

Daniel Constatin face câteva precizări în legătură cu zvonul că ar avea o înţelegere cu PSD-ALDE şi neagă orice legătură cu aceştia. Pentru a justifia votul de astăzi din Camera Deputaţilor, deputatul a spus că parlamentarii Pro România au avut libertatea de a vota cu cine au dorit.

"Pro România nu are nicio înţelegere cu PSDALDE 

"Au apărut tot felul de speculaţii astăzi cum s-a înfiinţat grupul parlamentar Pro Europa din Camera Deputaţilor – mă bucur că, după foarte multe luni de zile şi după foarte multe încercări, astăzi s-a pus în practică o decizie a CCR. Dacă vă amintiţi, acum trei luni, împreună cu mai mulţi colegi şi din PNL şi din USR am contestat Regulamentul Camerei Deputaţilor la CCR. Curtea a dat o decizie în care s-a spus foarte clar că putem să înfiinţăm grup parlamentar al independenţilor. Astăzi s-a luat act de înfiinţarea acestui grup şi vreau să fac această precizare pentru că nu a fost niciun fel de troc politic pentru a vota preşedintele Camerei Deputaţilor", explică Daniel Constantin

Ar vota moţiunea de cenzută!

"Suntem pregătiţi să votăm o moţiune de cenzură dacă aceasta va fi scrisă în perioada imediat următoare, participăm chiar şi la scrierea moţiunii de cenzură. Noi am înţeles sensul votului de duminică şi credem că în actuala formulă guvernamentală nu se mai poate continua. Îi invităm pe ceilalţi colegi de la PNL, USR, celelalte partide care vor ca Guvernul să fie schimbat să lucreze la o moţiune şi noi vom vota", a afirmat deputatul.  

Raluca Turcan a primit 100 de voturi, deşi trebuia să abă 107

Liderul Pro România a menţionat că pentru candidatul Opoziţiei la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor "au fost 100 de voturi, în condiţiile în care erau 107 parlamentari care aparţineau celor trei formaţiuni politice". În consecinţă Raluca Turcan nu a fost votată de toţi colegii care şi-au arătat susţinerea.

Grupul Pro România a lăsată libertatea fiecărui parlamentar de-a vota cu cine doreşte  

Întrebat dacă garantează că Pro România nu va deveni un partid satelit al PSD, el a răspuns: "Garantez. Şi Victor Ponta a spus foarte clar: nu avem nicio înţelegere cu acest Guvern", a concluzionat deputatul Daniel Constantin.