Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Constantin, ATAC GRAV la adresa lui Tăriceanu: „Abuzul politic este oarecum parte a ADN-ului”
Daniel Constantin, ATAC GRAV la adresa lui Tăriceanu: „Abuzul politic este oarecum parte a ADN-ului”

Daniel Constantin, ATAC GRAV la adresa lui Tăriceanu: „Abuzul politic este oarecum parte a ADN-ului”

Daniel Constantin, copreşedintele ALDE, l-a acuzat pe pe colegul Călin Popescu-Tăriceanu, că "abuzul politic este oarecum parte a ADN-ului" său şi a semnalat neregulile din partid, conduse de acesta, după alegerile din 11 decembrie.

"Abuzurile continuă acolo (n.r. la partid) – se schimbă oameni, se schimbă yale, se sechestrează lucruri. Astea sunt lucruri minore care ţin de un anumit comportament şi care, din păcate, a plecat de la co-preşedintele Tăriceanu şi se pare că s-a dus şi la o parte din colegii din teritoriu, ceea ce sigur că regret. Nu e vorba de mine. Sunt colegi din teritoriu şi chiar de la organizaţiile din Bucureşti care nu mai au acces în sediu. Ceea ce se întâmplă în ALDE, din păcate, mai ales din partea unui om care se doreşte a fi liberal şi pozează în spaţiul public ca liberal, este un abuz şi o preluare ostilă", a afirmat Constantin potrivit Agerpres.

Daniel Constantin a mai spus că în prezent conturile ALDE nu sunt închise, dar că acestea ar putea fi folosite, deşi ambii co-preşedinţi sunt ordonatori de credite. "Aud chiar că se vor folosi unilateral conturile partidului în condiţiile în care suntem ordonatori de credite amândoi. Sunt lucruri care depăşesc imaginaţia şi pe care nu le bănuiam a le pune în dreptul domnului Tăriceanu. (…) Domnul Tăriceanu a spus întotdeauna şi am crezut şi eu că se luptă împotriva abuzurilor, pentru drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. În realitate lucrurile se întâmplă cu totul şi cu totul altfel. Chiar mă uitam în cariera domniei sale şi constat, din păcate, că abuzul este oarecum parte a ADN-ului domniei sale. Abuzurile politice, nu mă refer la alte abuzuri", a adăugat Constantin. 

Copreşedintele ALDE a explicat că în partid toate şedinţele trebuiau organizate până la congres pe principiu paritar, ceea ce nu s-a întâmplat şi că anumiţi oameni "au fost numiţi abuziv în funcţii publice (secretari de stat, şefi de agenţii) pe criterii care nu ţin de performanţa politică". 
 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.