Danemarca vrea muncitori români

Danemarca vrea muncitori români

În timp ce pieţele de muncă din ţările cu cele mai mari comunităţi de români se confruntă cu criza economică, danezii caută forţă de muncă în România. Sectorul de economie din Danemarca în cadrul căruia românii vor lucra este cel din agricultură. Oportunităţi ca acestea pot ajuta românii aflaţi în dificultate din cauza nivelului ridicat de şomaj la nivel european.

Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, "Danemarca are nevoie de lucrători în agricultură, pentru a recolta căpşuni, mazăre, zmeură, ceapă, dovleci şi altele". În cadrul anunţului mai este menţionat că "se caută şi şoferi de tractor, camioane şi autobuze care să lucreze la fermele respective pe timpul sezonului de vară 2009.

În acest moment sunt disponibile 500 de posturi. Unele ferme care cultivă căpşuni şi mazăre solicită ca angajaţii să îşi aducă "corturi, ustensile de gătit şi haine groase". În ceea ce priveşte cazarea, unii angajatori includ în salariu, în timp ce la alţii poate fi contracost.

CERINŢE: - limba engleză - adresă de e-mail valabilă - experienţă în muncă manuală (constituie un avantaj)

Ne puteți urmări și pe Google News

DESCRIEREA POSTURILOR: - motivaţie pentru muncă fizică grea, pe durate lungi de timp - recoltare de legume şi fructe

ALTE INFORMAŢII: - Căpşunile se culeg între lunile mai-iulie. - Mazărea, mai-august. - Ceapa şi dovlecii, mai-octombrie. - Căpşunile şi zmeura din sere, aprilie-noiembrie. - Pentru prepararea mâncării, toalete şi TV, unele ferme percep o taxă zilnică de 2-10 euro.

Termenul limită de depunere a CV-urilor este 17 martie. Acestea vor fi scrise în limba engleză şi depuse pe site-ul www.seasonalwork.dk