Dănciulescu, pe locul 35 în topul celor mai buni marcatori din lume

Dănciulescu, pe locul 35 în topul celor mai buni marcatori din lume

Atacantul formaţiei Dinamo Bucureşti, Ionel Dănciulescu, ocupă locul 35 în clasamentul celor mai buni marcatori din lume în anul 2008, alcătuir de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Atacantul, care a împlinit 32 de ani în urmă cu două zile, a punctat de 21 de ori în cele 32 de jocuri pe care le-a jucat în sezonul competiţional 2007-08. Dănciulescu este, de asemenea, cel mai important marcator aflat încă în activitate din Liga I, "Corbul" reuşind să puncteze de 179 de ori pe prima scenă a fotbalului românesc.

Pe prima poziţie în clasament se află noul înaintaş al formaţiei Real Madrid, olandezul Klaas-Jan Huntelaar, care a marcat, pentru Ajax Amsterdam, de 33 de ori în 34 de jocuri. Câştigătorul Ghetei şi Balonului de Aur, portughezul Cristiano Ronaldo, ocupă locul doi în clasament, cu 31 de goluri marcate pentru Manchester United în 34 de partide, iar pe ultima poziţie a podiumului se situează argentinianul Daniel Emmanuel Luduena, care a punctat de 30 de ori pentru echipa mexicană Club Santos Laguna de Torreon în 36 de meciuri.

Ne puteți urmări și pe Google News