Dănciulescu, golgheter în 2008

Dănciulescu, golgheter în 2008

Ionel Dănciulescu are motive să zâmbească.

Anul care se încheie i-a adus fotbalistului de la Dinamo un nou titlu de golgheter, obţinut în ediţia precedentă a Ligii I, şi poziţia de lider cu „roş-albii“ la încheierea turului din actuala stagiune a campionatului. În 2008 însă, „Danciu“ s-a clasat pe primul loc şi într-un alt top. Este vorba despre ierarhia jucătorilor care au înscris în Liga I pe parcursul acestui an (în sezonul de primăvară şi în cel de toamnă), acolo unde a terminat cu un bilanţ de 17 reuşite. Podiumul clasamentului este completat de Florin Bratu, atacantul care a marcat 15 goluri pentru Dinamo, şi de Florin Costea, jucătorul de 23 de ani care a punctat de 14 ori pentru Universitatea Craiova.

Steaua i-a adus bucurie

Dănciulescu este mulţumit că a ieşit lider şi în topul întocmit de EVZ. „Eu sunt atacant şi meseria mea este să înscriu. Înseamnă că mi-am făcut datoria, chiar dacă au fost şi meciuri în care am evoluat ca mijlocaş“, ne-a spus cel care mai este poreclit şi „Corbul“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru el, 2008 a fost un an în care clipele frumoase s-au împletit cu cele mai puţin plăcute: „Faptul că am câştigat titlul de golgheter în sezonul trecut şi victoria din partida cu Steaua, din primă vară, rămân cele mai reuşite momente ale anului pentru mine. La polul opus este dezamăgirea produsă de eliminarea din Cupa UEFA, suferită în faţa olandezilor de la NEC Nijmegen. Pentru mine, asta este deziluzia anului...“.

Atacantul care în această lună a împlinit 32 de ani consideră că, în retur, bătălia pentru titlu va fi mult mai dură. „Sunt cinci-şase echipe cu care ne luptăm. Nu trebuie să neglijăm Rapidul. Apoi, sunt sigur că Unirea Urziceni va juca la fel de bine. Steaua nu va fi afectată de eliminarea din cupele europene. Da, va avea mai puţine jocuri de disputat, dar nu contează. Eu, ca jucător, sincer vă spun că prefer să evoluez în ritmul miercuri-sâmbătă, decât să fac antrenamente. Şi cred că aşa gândesc şi fotbaliştii din Ghencea“, a zis „Danciu“.

Chiar dacă Dinamo nu a avut evoluţii foarte reuşite, poziţia ocupată de „roş-albi“ la finalul turului le dă peste nas contestatarilor. „Suntem pe primul loc, iar eu spun că am avut un început de campionat bun. Sigur, se putea şi mai bine...“, a recunoscut Dănciulescu.

Pentru 2009, golgheterul şi-a stabilit deja ţinta: „Am un singur obiectiv: să câştig titlul cu Dinamo şi să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor. Este tot ce mi-a mai rămas de îndeplinit“.