Evenimentul Zilei > Actualitate > Ionel Dănciulescu, 198 de goluri. Câte dintre ele au fost pe bune?
Ionel Dănciulescu, 198 de goluri. Câte dintre ele au fost pe bune?

Ionel Dănciulescu, 198 de goluri. Câte dintre ele au fost pe bune?

Ionel Dănciulescu l-a egalat duminică seară pe Rodion Cămătaru. Cei doi se află însă la ani lumină de cel mai prolific marcator all-time, Dudu Georgescu.

Ionel Dănciulescu l-a egalat duminică seară, la meciul de campionat Petrolul-FC Dinamo, scor 1-5, pe Rodion Cămătaru la numărul de goluri realizate în Liga I la fotbal. Ambii au câte 198 de reuşite în topul golgheterilor all-time din istoria primei divizii.
"Nu mă pot compara cu el!", a spus, cu modestia-i cunoscută, liderul "câinilor roşii", care n-a precizat însă câte dintre aceste puncte au fost date în blaturi, în condiţiile în care a debutat în prima divizie în 1993, la Electroputere, pe vremea când "Cooperativa" avea o perioadă înfloritoare.
"Este un marcator pur-sânge, de linia porţii. Păcat că n-a prins mai multe meciuri la naţională", l-a lăudat ieri ex-dinamovistul Cămătaru pe "vârful" născut la Slatina.
Despre golurile înscrise de "Danciu" în blaturi, cel căruia galeria Rapidului îi striga pe vremuri "Cămătaru Rodion, nu e gheată, e şoşon!", "Toni Polster unde eşti, să vezi circul din Giuleşti" şi "Cami, hai pe noi, să ne dai şi golul doi!" a comentat: "Istoria e istorie! Nu mai contează dacă au fost sau nu blaturi. Oricum, aflai după două luni că acel joc a fost blat".
Dudu nu mai poate fi detronat din top. "Are avantajul că a jucat toată cariera doar în România", mai consideră "Haplea în chiloţi".
TUNARII ROMÂNIEI
1. Dudu Georgescu – 252 goluri
2 -3. Ionel Dănciulescu – 198 Rodion Cămătaru – 198
4. Marin Radu II – 190 5-6. Florea Dumitrache – 170 Ion Oblemenco – 170

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: