Fostul premier și lider al PSD Viorica Dăncilă susține că munca depusă de ea și de echipa sa guvernamentală în 2019 a dus la decizia Băncii Mondiale cu privire la România.

Astfel, instituția financiară a promovat România, în anul 2020, în rândul ţărilor cu venituri mari (high income), de peste 12.535 dolari brut pe an, pe cap de locuitor. Înainte cu un an, în 2019, Banca Mondială a stabilit că economia românească se plasează în rândul țărilor cu venituri medii superioare (upper middle income).

Statistica are la bază venitul brut naţional aferent anului trecut şi nu reflectă impactul crizei generate de COVID19. Datele colectate anual plasează ţările în patru categorii, respectiv cele cu venituri mici (sub 1.036 dolari), venituri medii inferioare (1.036 – 4.045 dolari), venituri medii superioare (4.046 – 12.535 dolari) şi venituri mari (> 12.535 dolari).

Anunțul făcut de oficialii Băncii Mondiale a determinat-o pe Viorica Dăncilă să lanseze noi acuzații la adresa PNL, acuzând propaganda care a urmărit denigrarea echipei sale guvernamentale și a muncii sale.

„Toată propaganda de luni de zile a PNL a fost dată peste cap de o singură decizie a Băncii Mondiale: promovarea României în rândul țărilor cu venituri ridicate, ca urmare a performanțelor economice din 2019”, a arătat Viorica Dăncilă într-o postare pe Facebook.

Potrivit acesteia în perioada în care s-a aflat la conducerea Guvernului, România „s-a dezvoltat solid”, iar munca sa și a colegilor săi a adus bunăstare.

„Nenumăratele minciuni, manipulări și atacuri liberale de anul trecut și din acest an se dovedesc acum egale cu zero. România s-a dezvoltat în 2019 și s-a dezvoltat solid, iar asta datorită guvernării PSD și eforturilor echipei PSD, în ciuda tuturor celor care ne-au criticat în mod nedrept”, a mai scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Fostul premier a continuat arătând că a fost o muncă foarte dificilă, iar rezultatele guvernării sale se văd, astfel că are toate motivele să țină capul sus.

„A fost o muncă extraordinar de grea, dar care a adus bunăstare țării, iar nouă ne-a dat sentimentul datoriei împlinite. Pentru rezultatele guvernării pe care am condus-o, am stat și voi sta întotdeauna cu capul sus!”, a mai spus fostul premier PSD.

Ciolacu, mesaj ironic pentru PNL: „Orban, Pilduitorul…”, „Sfinții petrecerilor”

Viorica Dăncilă umilită pe internet: „Deșteapta lu’ tata!