Viorica Dăncilă a făcut o declarație publică pe tema alegerilor anticipate, arătând că în România va urma o perioadă de austeritate.

„Important este de ce vor cei de la PNL alegeri anticipate. Cred că de aici trebuie să plecăm. (…) E clar că vor o politică de austeritate, e clar că ne îndreptăm către FMI, e clar că în martie s-ar putea declanşa procedura de deficit bugetat excesiv, ceea ce presupune un plan de măsuri din partea Comisiei Europene. Şi, pentru că ştiu că toate acestea care urmează, că nu pot creşte punctul de pensie, că vor veni cu măsuri pe care românii nu le doresc, atunci soluţia este dată de alegerile anticipate. Oricum PSD e pregătit”, a declarat Viorica Dăncilă.

Nu este singurul reprezentant al PSD care susține organizarea alegerilor anticipate, conform cu dorința PNL. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat cu prilejul alegerii Gabrielei Firea la conducerea PSD București, că partidul dorește anticipatele și că membrii săi trebuie să fie pregătiți.

„Mereu se vehiculează în mediul public că ne e teamă de alegeri anticipate. Eu v-aș ruga să facem un lucru. Sigur, indusă în spațiul public, această chestiune, ca și cum noi am fi provocat această criză politică, care știm bine e provocată de președintele Iohannis și de PNL. Eu v-aș spune, pentru că tot timpul noi, membrii PSD, am fost oameni responsabili în ceea ce privește viața românilor și economia României, eu v-aș spune următorul lucru: să nu mai spunem în spațiul public ”nu ne e teamă de alegeri anticipate”. Vrem alegeri anticipate, indiferent cum vor fi ele. Chiar dacă sunt convins că poate unii sunteți șocați de ceea ce spun, dar de data asta trebuie să dăm dovadă că nu ne e frică”, a declarat Paul Stănescu.