Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă, război cu Ponta. Cine va susține Guvernul
Dăncilă, război cu Ponta. Cine va susține Guvernul

Dăncilă, război cu Ponta. Cine va susține Guvernul

Președinta PSD Viorica Dăncilă i-a transmis un mesaj tăios liderului Pro România Victor Ponta, după ce acesta a făcut mai multe declarații cu privire la negocierile dintre partidul său și social-democrați pentru a forma o nouă alianță de guvernare.

Dăncilă s-a arătat contrariată de afirmațiile făcute de Ponta, în care șeful Pro România susține că președinta PSD i-a propus ca partidul său să ia locul ALDE de la guvernare.

În acest context, premierul l-a acuzat pe Victor Ponta că din cauza intereselor personale a distrus USL, împărtășind aceeași opinie cu fostul președinte al PNL Crin Antonescu.

„Stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale”, a scris Dăncilă, luni, pe Facebook.

„Eu nu fac astfel de trocuri politice “intri tu și îl dăm pe celălalt afară”. Nu asta înseamnă politică pentru mine. Dacă domnia sa a făcut astfel de tranzacții tot timpul (inclusiv cu Traian Băsescu), fără consultarea colegilor de partid, care aveau ca scop să-și asigure scaunul, eu prefer deciziile luate în forurile partidului. Colegii mei și-au exprimat ferm în CEX opinia față de o alianță cu Pro România, și ei îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta”, a mai completat șefa Guvernului.

Șefa PSD și a Executivului a reacționat după ce președintele Pro România Victor Ponta a declarat, prin intermediul rețelelor de socializare, că Dăncilă i-a propus să ia locul ALDE în coaliția de guvernare.

Ca şi în cazul UDMR, doamna Dăncilă mi-a cerut şi mie ‘sprijinul pentru rămânerea la guvernare’; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE şi să îi iau eu parlamentarii – şi că îmi dă ce ministere doresc pentru Pro România. A insistat să mă vadă şi să mă convingă, deşi am fost foarte clar că nu cred şi nu mă interesează ofertele ei! A fost rapid de acord cu punctele 1-4 (deşi nu cred că a înţeles ce înseamnă) şi s-a supărat din cauza punctului 5 (n.r. – renunţarea la candidatura ei la prezidenţiale). La două zile după această conversaţie a fugit la CEx, s-a ‘îmbrăţişat’ cu Stănescu – baronul Caracalului, i-a minţit pe toţi şi a decis să nu primească Pro România la guvernare (uitând să precizeze că tocmai îi refuzasem toate ofertele)!”, a scris Ponta, tot luni, pe pagina sa de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: