Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, la Parlament, că a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile de miniștri interimari pentru portofoliile ALDE, iar acesta i-a spus că îi va da un răspuns „într-un timp scurt”, scrie Stirileprotv.

„Am vorbit cu domnul președinte și mi-a spus, legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE, că îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă”, a spus premierul.

Întrebată dacă până atunci Guvernul este blocat, prim-ministrul a spus: „Nu este blocat Guvernul, până miercuri sau joi, când avem ședință, să sperăm că avem un răspuns.”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului.

„În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că acest guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, la 27 august 2019, propunerile de miniştri interimari la Energie – ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la Mediu – ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi la Relaţia cu Parlamentul – ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat şi comerţ, Radu Oprea.

Miniştrii ALDE Graţiela Gavrilescu – Mediu, Viorel Ilie – Relaţia cu Parlamentul şi Anton Anton – Energie şi-au depus demisia la Secretariatul General al Guvernului, la 27 august 2019, după ce ALDE a anunţat părăsirea coaliţiei de guvernare.

Totodată, la 26 august 2019, premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui propunerile de noi miniştri la Educaţie (Şerban Valeca), Justiţie (Dana Gîrbovan) şi Interne (Mihai Fifor), precum şi propunerile de vicepremier la parteneriate strategice (Ana Birchall) şi pe probleme economice (Iulian Iancu).

Te-ar putea interesa și: