Mai exact, aceasta a spus ca Ordonanța va „regândi” și sistemul de învățământ superior, iar una dintre modificări arată că avansarea în carieră didactică se va face conform practicilor internaționale, prin introducerea de promovare pe post prin examen.

 

„Elemente de noutate sunt și în ceea ce privește învățământul superior – este regândit sistemul de avansare în carieră didactică prin introducerea de promovare pe post prin examen, conform practicilor internaționale, cu respectarea acelorași criterii de performanță că și în cazul concursurilor didactice”, a anunțat premierul.

 

„Avem o Ordonanță în domeniul educației, care include măsuri bune, menite să contribuie la creșterea calității în învățământ. în ceea ce privește învățământul anetprescolar, mai exact pentru copiii sub 3 ani care se află în creșe și grădinițe, începând cu viitorul an școlar, finanțarea de baza va fi asigurată de la bugetul de stat, după metodologia Ministerului Educației. Această modificare atrage după sine abrogarea sau aprobarea, mai bine spus, a unui plan de școlarizare de către Ministerul Educației. Concret, copiii cu vârstă mai mică de 3 ani vor beneficia de activități educative susținute de către cadre didactice specializate”, a spus Dăncilă, scrie newsteam.ro.

 

Premierul a mai punctat că o altă modificare face referire la posibilitatea personalului didactic de conducere, de îndrumare și de control să fie degrevat de normă didactică și astfel „să acorde timpul necesar organizării și activității manageriale”.