Evenimentul Zilei > Politica > Scandal mostru în Guvern. Dăncilă, contrazisă în public pe tema mutării ambasadei
Scandal mostru în Guvern. Dăncilă, contrazisă în public pe tema mutării ambasadei

Scandal mostru în Guvern. Dăncilă, contrazisă în public pe tema mutării ambasadei

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a contrazis, joi, anunțul premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Precizez ca nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim. 
Ministerul Afacerilor Externe lucrează la o analiză care va conține argumente pro și contra pe această temă și o va prezenta decidenților politici (Parlament, Președinte si Guvern)”, a scris Teodor Meleșcanu pe Facebook.

Ulterior, postarea ministrului de Externe a fost ștearsă de pe Facebook.

Declarația vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul unei deplasări în Statele Unite, că a fost luată decizia ca România să își mute ambasada din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

„După cum știm, președintele Donald Trump a deschis ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Acest pas admirabil și curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu și poporul român. Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dăncilă.

În urma declarației premierului președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că Regele Iordaniei a anulat vizita programată în România.

„Eu astăzi (luni – n. red.) aveam un program destul de strâns, cum se spune. Trebuia să fiu gazdă la un dineu oferit regelui Iordaniei. Datorită diletantismului doamnei prim-ministru nu mai este cazul. Regele Iordaniei s-a simțit personal jignit de discursul ținut de doamna Dăncilă în SUA. A reușit să facă praf și politica externă.

Este o reală problemă pentru România. Cred că vă dați seama că România a construit o relație bună cu lumea arabă, de ani de zile. Era, până ieri, o constantă în politica externă. România era un partener serios și ferm, dar doamna prim-ministru a reușit să o pună pe butuci și pe asta. Și pentru ce? Pentru nimic!”, a spus Klaus Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: