Ea a făcut cumpărături în piaţă şi a fost întâmpinată cu încurajări, dar a fost si apostrofată de localnici. Unul a întâmpinat-o fiind îmbrăcat cu o jachetă pe care se afla poza caricarturizată a premierul, alături de un mesaj anti-PSD.

”Sunt încrezătoare în susţinerea poporului şi atunci când crezi în oameni, crezi şi în posibilităţile tale. Nu există să nu intrăm în turul doi. Sunt singurul contracandidat al lui Klaus Werner Iohannis, ceilaţi nu pot fi contracandidaţi, ci doar soldaţi disciplinaţi. Nu poţi fi contracandidat când asculţi ordinele, ei asta au făcut când au votat moţiunea”, a mai spus Dăncilă.

După ce a ieşit din curtea Catedralei din Focşani, Viorica Dăncilă s-a îndreptat pe jos spre Piaţa Moldovei. Pe drum, Viorica Dăncilă a avut parte de felicitări şi de încurajări, dar şi de apostrofări. Un focşănean care purta o geacă inscripţionată cu o fotografie în care Viorica Dăncilă este caricaturizată a încercat să-i adreseze o întrebare acesteia însă nu a fost lăsat. El avea inscripţionat pe haină şi un mesaj anti-PSD: „Minte multă nu se cere să fii prost şi cu proptele. PSD – toxic”.

Un altul a strigat ”Aţi dus ţara de râpă”, în timp ce un alt vrâncean a vociferat spunând că ”Se pierd atâţia bani în campania electorală, în timp ce oamenii mor de foame”. ”Bine că i-aţi făcut coafura doamnei Viorica”, a strigat un alt vrâncean.

În Piaţa Moldovei, premierul a cumpărat de la comercianţi lapte şi caşcaval. Oamenii au vrut să-i ofere produsele, însă ea a refuzat şi le-a cumpărat la preţul cerut de vânzători.