Evenimentul Zilei > Politica > Olguța a dezvăluit cine este alesul PSD pentru Cotroceni
Olguța a dezvăluit cine este alesul PSD pentru Cotroceni

Olguța a dezvăluit cine este alesul PSD pentru Cotroceni

Cutuma o obligă pe Viorica Dăncilă să candideze la președinție, întotdeauna președintele partidului este prezidențiabilul, crede deputata Lia Olguța Vasilescu.

Aceasta vine din organizația Olt, care ar putea să voteze marți împotriva candidaturii președintelui PSD.

„Ar fi prima oară când s-ar întâmpla ca președintele partidului și premier în funcțiune să nu își asume candidatura la președinția României. Eu îmi mențin părerea de acum 8 luni: președintele partidului să candideze. Din punctul meu de vedere nu cred că vor fi surprize foarte mari. Viorica Dăncilă va fi obligată să își asume candidatura”, a spus Lia Olguța Vasilescu, luni seara, la Antena3.

Deputata admite că, marți, liderii PSD ar putea lua o altă decizie.

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, este un adversar declarat al Vioricăi Dăncilă și crede că prezidențiabilul PSD trebuie ales dintre Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu.

În schimb, organizații puternice precum Bihor, Vaslui, Prahova, Constanța, Arad, Vrancea o vor susține pe lidera PSD.

Gabriela Firea a declarat, luni seara, că cea mai bună soluție ar fi refacerea USL cu ALDE și Pro România, iar ea să fie candidatul.

Potrivit sondajelor, Primarul General al Capitalei se bucură de cea mai mare popularitate. Traian Băsescu a confirmat asta, însă a spus că Firea nu are forța de a coagula partidul.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: