Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă, primele operațiuni de epurare a PSD. Oamenii lui Dragnea cad unul câte unul. Cine sunt înlocuitorii
Dăncilă, primele operațiuni de epurare a PSD. Oamenii lui Dragnea cad unul câte unul. Cine sunt înlocuitorii

Dăncilă, primele operațiuni de epurare a PSD. Oamenii lui Dragnea cad unul câte unul. Cine sunt înlocuitorii

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat hotărârile pe care liderii PSD le-au luat în cadrul ședinței CExN de marți. Au fost eliminați mai mulți apropiați ai lui Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă a început procedura de eliminare a personajelor politice apropiate de Liviu Dragnea. Una dintre primele persoane vizate este Anca Alexandrescu, consilierul onorific pe probleme de comunicare.

Întrebată în conferinţa de presă de după şedinţa CEx dacă va mai colabora cu Anca Alexandrescu, Viorica Dăncilă a răspuns: 

„Cu Anca Alexandrescu exclus. Mâine o voi elibera din funcţie.”, a explicat premierul.

De asemenea, premierul a mai precizat că va analiza situaţia lui Darius Vâlcov, însă a refuzat să anunţe o decizie în această seară. Liderii partidului au votat pentru ca Gabriela Firea să revină pe funcțiile pe care le-a deținut în trecut, dar și pentru schimbarea lui Codrin Ștefănescu cu Rodica Nassar.

„Am vorbit cu toți factorii decizionali din PSD. Am ascultat opinia colegilor din teritoriu, am analizat rezultatul alegerilor europarlamentare.

Este importantă unitatea, să înțelegem unde s-a greșit, să ne strângem toți, pentru a putea merge în continuare. Gabriela Firea a fost votată în CEX ca președinte interimar al organizației din București, în urma încheierii mandatului lui Gabriel Mutu și a fost votată ca vicepreședinte al PSD. Dan Nica a fost votat liderul europarlamentarilor PSD.

Am supus votului funcția de președinte executiv și a fost ales Paul Stănescu, dar și pe cea de secretar general. A fost o singură propunere, Rodica Nassar.”, a spus Viorica Dăncilă.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința este definitivă. Astfel, judecătorii au menținut condamnarea din prima instanță. Totodată, Liviu Dragnea trebuie să plătească 23.414 lei despăgubiri civile.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid (PSD) la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.