Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă, ce mai grea decizie! Victoria sau Cotroceni? Rolul lui Ponta
Dăncilă, ce mai grea decizie! Victoria sau Cotroceni? Rolul lui Ponta

Dăncilă, ce mai grea decizie! Victoria sau Cotroceni? Rolul lui Ponta

PSD ia decizii cruciale într-o serie de întruniri care au loc astăzi și mâine la Mamaia. Partea auto-intitulată „rațională” a partidului face eforturi uriașe să o convingă pe Viorica Dăncilă să iasă de la guvernare.

Potrivit unor surse politice, niciodată nu a fost o panică mai mare ca până acum și niciodată nu s-a întâmplat ca „cercul intim” din jurul liderei să se închidă atât de tare.

„Noi, care suntem mai vechi, sesizăm situația gravă în care se află partidul. Cei mai tineri sau aflați la primul mandat sunt exuberanți și cred în toate promisiunile, că totul va fi bine”, a declarat sursa citată pentru EVZ.

Ieri, Viorica Dăncilă, aflată în turneu electoral la Pitești, a declarat că nu are de gând să renunțe la candidatura la alegerile prezidențiale.

Potrivit surselor EVZ, Victor Ponta, „singurul cu care se pot stabili niște chestii punct cu punct”, ar condiționa sprijinirea Guvernului cu retragerea Vioricăi Dăncilă din cursă.

Premierul Viorica Dăncilă va merge în Parlament cu un cabinet fără ALDE pentru votul de remaniere.

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean a explicat, pentru EVZ, ce poate face premierul și cum ar putea evita Parlamentul:

„Deoarece s-a schimbat doar compoziția politică, premierul nu trebuie să ceară reînvestirea, iar instituția votului de încredere nu există. Premierul poate numi interimari 45 de zile, apoi poate lăsa ministerele fără ministru. S-a mai întâmplat, nu ar fi nicio nenorocire. Dacă va trece moțiunea de cenzură, atunci putem vorbi de căderea guvernului”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: