Evenimentul Zilei > Politica > Măsuri radicale în PSD. Ameninţarea premierului Dăncilă bagă spaimă în parlamentari. „Riscă să fie excluşi”
Măsuri radicale în PSD. Ameninţarea premierului Dăncilă bagă spaimă în parlamentari. „Riscă să fie excluşi”

Măsuri radicale în PSD. Ameninţarea premierului Dăncilă bagă spaimă în parlamentari. „Riscă să fie excluşi”

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, parlamentarii PSD care vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de partidele din Opoziţie împotriva Guvernului, vor risca să fie excluşi din partid.

De asemenea, Dăncilă a mai spus după terminarea şedinţei CexN a PSD, că fiecare parlamentar trebuie să-şi asume modul în care votează.

 

„Excluderea nu o face preşedintele partidului, riscă să fie excluşi de organizaţiile din care fac parte. Eu am convingerea că fiecare primar din judeţul respectiv are proiectul cu care a venit în faţa cetăţenilor în comunitatea în care a candidat. Multe dintre aceste proiecte sunt legate de programul de guvernare, multe dintre proiecte sunt legate de deciziile care se vor lua în Guvernul României şi sunt convinsă că cei care i-au votat, cei care i-au susţinut nu i-au susţinut pentru a se poziţiona împotriva propriului Guvern sau a proiectelor la nivel de comunitate sau de judeţ şi atunci se pot confrunta cu această situaţie. (…) Fiecare trebuie să-şi asume modul în care votează la moţiune în faţa electoratului care l-a susţinut, în faţa organizaţiei care l-a susţinut la nivel judeţean", a spus Viorica Dăncilă, la finalul CExN al PSD.

Totodată, Dăncilă a precizat că la moţiune senatorii şi deputaţii social-democraţi să asigure cvorumul de şedinţă, dar să nu voteze demersul Opoziţiei, potrivit agerpres.ro
 

„Aşa cum au hotărât colegii în Biroul Permanent Naţional, dar şi în grupurile reunite, vom asigura cvorumul, dar nu se va vota. A fost o decizie pe care colegii au luat-o prin vot şi care a fost astăzi discutată şi în cadrul Comitetului Executiv Naţional", a afirmat Dăncilă.