Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă a hotărât: Îl demite pe Vulcănescu, președinte CNAS
Dăncilă a hotărât: Îl demite pe Vulcănescu, președinte CNAS

Dăncilă a hotărât: Îl demite pe Vulcănescu, președinte CNAS

Viorica Dăncilă nu renunță în a cere demisia președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu. În caz contrar, îl va demite chiar ea, a precizat astăzi la Bistrița

„Domnul Vulcănescu trebuie să înţeleagă că acest lucru nu este opţional. Este un lucru obligatoriu. Dacă dumnealui nu îşi dă demisia, îl voi demite. Voi cere doamnei ministru  (n.r. Sorina Pintea), că aşa se procedează. Îl vom demite noi şi vom numi pe altcineva. Nu am întrebat dacă vrea să îşi dea demisia, am spus că trebuie să îşi dea demisia şi acest lucru îl va face”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viitorul preşedinte CNAS trebuie să fie „o persoană care poate să răspundă tuturor provocărilor din sistem, (…) dar şi o persoană care să îşi aleagă cu grijă purtătorul de cuvânt”, este de părere șefa Guvernului, adăugând că nu poate accepta ca cineva să jignească cetăţenii români.

Purtătorul de cuvânt de la CNAS, Daniel Osmanovici, a declarat, miercuri, într-un interviu la un post de radio pe tema defecţiunii sistemului informatic de la CNAS, că „oamenii mor oricum, şi cu, şi fără sistem”.

Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a declarat pentru EVZ că stă la dispoziția ministrului Sănătății și a primului-mistru Viorica Dăncilă cu detalii, „astfel încât orice decizie se va lua, să fie în cunoștință de cauză. De acum o lună, de când mi-am începutul mandatul, preocuparea mea a fost funcționarea platformei. Aceasta a necesitat mai multe intervenții și pot să confirm că suntem în lucru. În tot acest timp pacienții nu ar fi trebuit să fie afectați. Calitatea de asigurat nu se pierde peste noapte”, a explicat acesta.

Întrebat despre cum comentează declarația purtătorului de cuvânt Daniel Osmanovici, a precizat că „este regretabilă afirmația. Orice funcționar public care greșește va suprota consecințele legii în vigoare”.