Evenimentul Zilei > Politica > Leon Dănăilă îşi cere scuze pentru afirmaţiile despre homosexuali
Leon Dănăilă îşi cere scuze pentru afirmaţiile despre homosexuali

Leon Dănăilă îşi cere scuze pentru afirmaţiile despre homosexuali

Senatorul PNL Leon Dănăilă şi-a cerut scuze pentru ”exprimarea nefericită” referitoare la faptul că ”un homosexual poate să fure” un copil sau să-l ”cumpere”.

El a spus pentru news.ro că deşi nu este de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex, a apreciat că ”toleranţa este importantă” şi că nu are nimic cu nimeni şi că fiecare este liber să trăiască după cum consideră.

”A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze. Ce am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex. Asta deoarece cuplurile de acelaşi sex nu pot face copii, i-ar putea doar înfia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu această chestiune; ca om şi ca medic consider că în lipsa cuplului bărbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni şi fiecare este liber să trăiască aşa cum consideră, după cum fiecare este liber să aibă o opinie. Cred că toleranţa este importantă şi pot să-mi asum că poţi învăţa să fii mai tolerant la orice vârstă. Este un lucru pe care-l cer şi celor mai tineri care se grăbesc să mă critice”, a declarat Leon Dănăilă.

Reacţia seniorului liberal vine după ce a declarat, într-un interviu pentru News.ro, că el este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, argumentând că doar cuplurile heterosexuale pot să facă copii, în vreme ce ”un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi”.

”Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu aşa am învăţat, eu sunt de la ţară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit aşa ceva. Heterosexualii, ei dau naştere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa, sau femeile care sunt de acelaşi sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbaţi”, a declarat Leon Dănăilă.

În urma acestor afirmaţii, Leon Dănăilă a fost reclamat, vineri, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: