Dana Savuica, fascinata de Indonezia

Dana Savuica, fascinata de Indonezia

Prezentatoarea emisiunii "Jurnal intim" a petrecut cateva zile de vis in Indonezia, impreuna cu fiica ei, Julie.

Am ales ca destinatie de vacanta Indonezia, deoarece este o tara care m-a fascinat dintotdeauna. Impreuna cu fiica mea, Julie, am vizitat Jakarta, Insula Bali, una dintre cele mai frumoase si exotice insule din lume, si tinutul Borobudur, unde se afla un templu vechi de mii de ani. In Jakarta, capitala Indoneziei, am petrecut doua zile, dupa care a urmat un weekend in Bali.

Am ales sa ne cazam la Hotel Kartika, situat la malul Marii Chinei, in cartierul rezidential Nusadua. Camerele sunt decorate in stil asiatic, cu mobila de ratan si bambus, si au balcoane imense, de pe care se poate privi plaja superba.

Pupata de delfini

Ne puteți urmări și pe Google News

Intr-una dintre zile am vizitat Padurea Maimutelor, unde am asistat la o demonstratie de sculptura in piatra. Aceasta activitate este tipica pentru Bali, unde fiecare casa este strajuita cu zei sculptati in piatra, acestia avand rolul de a  o proteja de spiritele rele. Intr-una dintre excursii am mers pe elefanti, am putut sa mangaiem tigrii si chiar am tinut in brate pui de urangutani.

M-a impresionat foarte tare dragalasenia pe care o au puii animalelor salbatice, avand in vedere ca, la maturitate, devin niste animale feroce. In timpul unei bai alaturi de delfini, acestia m-au pupat in apa si am ramas fara sapca pe cap din cauza maimutelor, care mi-au furat-o. Industria hoteliera este foarte bine reprezentata aici, astfel ca puteti gasi in mijlocul junglei Hotelul Four Seasons, punct de atractie pentru turisti.

Aici au ales sa-si petreaca vacanta Angelina Jolie si Brad Pitt sau Susan Sarandon. O zi a fost alocata pentru vizitarea templului Borobudur, care dateaza din secolul al  VIII-lea si adaposteste nu mai putin de 504 statui care il infatiseaza pe Buda. Templul este si un loc de intalnire al pelerinilor budisti.

Masaj balinez si bucatarie indoneziana

Pentru relaxare am apelat la masajul balinez, unul dintre preferatele mele. Masajul balinez presupune si folosirea plantelor exotice, care au efecte benefice asupra corpului uman. Se poate opta pentru masaj pe plaja, pe unul dintre paturile cu baldachin. O ora de masaj costa intre 4 si 6 dolari, spre deosebire de preturile din hotel, care ajung si la 100 de dolari ora de masaj, asa ca fiti atenti ce alegeti.

Bucataria indoneziana se bazeaza pe carnea de pui, peste si fructe de mare. In Indonezia sunt o multime de restaurante pescaresti, care pregatesc peste proaspat, pescuit de cateva ore. O persoana poate manca mai multe feluri cu 15-20 de dolari. Daca alegeti sa mancati la un hotel de lux, aceleasi feluri de mancare pot ajunge si la cateva sute de dolari.

Calatoriti cat de mult puteti

Oamenii sunt extrem de amabili si niciodata nu uit zambetul lor. De fiecare data ma impresioneaza frumusetea cruda a acestor tinuturi si mirosul patrunzator al plantelor exotice, floarea mea preferata fiind frangipani. Locurile exotice sunt destinatia mea preferata de vacanta, iar in Indonezia ma duc de cate ori am ocazia, pentru ca este o tara foarte frumoasa.

Sunt de parere ca singurul lucru pe care merita sa-l faci in viata este sa calatoresti, sa cunosti lumea, traditii, obiceiuri, specialitati culinare etc. Asa ca orice destinatie are importanta ei si, in acest sens, nu as vrea sa va fac sa alegeti o anumita destinatie in detrimentul alteia. Indonezia este o tara care merita vizitata, dar puteti sa alegeti orice destinatie, important e sa vizitati cat mai multe locuri. Pentru cei nehotarati, va sfatuiesc sa luati Globul Pamantesc, sa-l invartiti, sa inchideti ochii si sa puneti degetul oriunde pe el. Aceea sa fie destinatia aleasa!

Cazare

Hotel Kartika, la malul Marii Chinei

> Ne-am cazat la Hotel Kartika. Acesta face parte din acelasi lant hotelier cu Borobudur Jakarta. Este situat in orasul Cuta, la malul Marii Chinei.

> Cartierul Nusadua este locul in care puteti gasi cele mai cunoscute hoteluri din lume: Sheraton, Hilton, Marriott. O camera intr-unul dintre aceste hotelui costa in jur de 100 de dolari.

>  Privelistea din camera de hotel este superba si toate sunt dotate cu spa-uri, insa preturile sunt destul de mari.

Restaurant

Nasigoreng, un fel de mancare pe baza de orez

> Restaurantele pescaresti sunt cea mai buna alegere. Mancarea este delicioasa, iar preturile, rezonabile.

>Va recomand specialitatea Nasigoreng, o mancare pe baza de orez, cu diferite condimente, sau Bamigoreng, preparata din taitei cu legume, unt si sos dulce de soia si frigarui de pui.

>Cei care nu agreeaza mancarea iute trebuie sa fie foarte atenti, deoarece indonezienii pun foarte multe condimente in mancare.

Sfaturi

Nu schimbati banii pe strada

> Nu beti apa de la robinet, pentru ca nu este buna. Alegeti apa imbuteliata.

> Schimbati banii in locurile special amenajate, nu pe strada.

> Nu plecati singur sa explorati locuri necunoscute. Poate fi periculos.

> Daca alegeti sa mancati la un hotel de lux, aceleasi feluri de mancare pot ajunge si la cateva sute de dolari.

> Indonezia este o tara care merita vizitata, dar puteti sa alegeti orice destinatie, important e sa vizitati cat mai multe locuri.