Dan Şova: „Nu am încasat nici un ban”

Dan Şova: „Nu am încasat nici un ban”

Senatorul PSD spune că nu era în ţară când firma sa de avocatură a încheiat contractul de 7,7 milioane de lei cu Turceni şi Rovinari.

Senatorul PSD Dan Şova spune că aceste acuzaţii fac parte dintr-o înscenare politică în spatele căreia s-ar afla Traian Băsescu şi PDL. „Se pare că Dan Şova deranjează. Vă garantez că va deranja şi mai tare pe viitor”, a declarat Dan Şova pentru „Evenimentul zilei”.

Întrebat de contractul pentru care firma sa de avocatură a obţinut apoape două milioane de euro, din care un milion „în mod necuvenit”, Dan Şova spune că nu are nici o legătură cu el.

„Raportul e o murdărie pe care ANAF va trebui să o susţină. Îi aştept în instanţă. Eu nu eram în ţară când acest contract a fost făcut cu Rovinari şi Turceni. Contractul a fost făcut de Radu Cernov, un avocat care este asociat, la Cabinetul «Şova şi asociaţii». Dorinţa PDL şi a lui Traian Băsescu de a mă lega de ceva ilegal e jalnică. Nimic din ce s-a scris nu e adevărat. ANAF a făcut un control la firma «Şova şi asociaţii» în 12 mai şi a spus că totul e în regulă. Nu mi s-a dat nici măcar o amendă. Nu mă interesează ce spun. Nu a fost nimic nelegal. Dacă e ceva ilegal organele să-şi facă datoria. Vă întreb ceva: Numele meu e acolo în raport? Nu am nici o legătură cu acest contract şi chiar îmi pare rău că nu am nici o legătură pentru că mi-ar fi plăcut să mă bat cu ei. În 2007 când s-a făcut contractul nu eram în ţară, eram la studii la London School of Economics. Se poate verfica”, a spus Dan Şova.

Acesta a afirmat că el nu a obţinut nici un ban din valoarea contractului şi mai spune că firma sa nu a obţinut nici măcar suma invocată de raportul ANAF. „Nu ştiu cât, dar nu atât. Încasările din contractul de la Turceni şi Rovinari sunt sub 15 din încasările toale ale firmei”, a spus senatorul PSD.

„Avocaţii nu au nicio problemă”

Dan Şova a mai afirmat că avocaţii săi nu au niciun fel de problemă şi că dacă ar putea să fie tras la răspundere cineva aceştia ar fi directorii de la Turceni şi Rovinari. „ANAF nu se poate referi decât la nerespectarea disciplinei financiare a directorilor de la Turceni şi Rovinari. Din punctul de vedere al avocaţilor nu e nici o problemă”, a spus Şova.

Întrebat cum se face că în raporul ANAF avocaţii apar cu pontaje de 23 de ore de lucru din 24 Şova spune că nu se poate aşa ceva. „Nu ştiu. Întrebaţi-i pe avocaţi. Să răspundă cine a greşit. Iar organele statului să-şi facă datoria că de patru ani aud că am o problemă cu Turceni şi Rovinari şi văd că doar în presă apare acest lucru”, a spus senatorul PSD.

Întrebat cum comentează acuzaţia că a obţinut 1,25 milioane pentru a reprezenta complexul Turceni într-o cauză în care nu s-a prezentat în instanţă, Şova a răspuns: „E o minciună ordinară. Sigură că s-au prezentat. Au şi câştigat. Cum ar fi putut să nu se prezinte? Lanţul corupţiei nu are legătură cu Dan Şova. ANAF e al lui Blejnar care conduce mafia din România. E o minciună. Aţi văzut vreo dovadă în acel raport? Abia aştept să îi dea drumul ca să facem plângere penală pentru fals şi uz de fals pentru că ANAF minte în înscrisuri publice”, a spus Şova.

Citiţi şi:

  • Căpuşa socialistă a supt 1 milion de euro de la stat
  • Şova - Ponta, o prietenie cimentată cu politică şi afaceri comune
  • EDITORIALUL EVZ: Victor Ponta, un motiv să crape televizorul de ruşine!

Ne puteți urmări și pe Google News