Dan Perjovschi, la Cărtureşti

Dan Perjovschi, la Cărtureşti

Artistul Dan Perjovschi lansează astăzi, de la 18.30, la Librăria Cărtureşti, catalogul de expoziţie “Walls & Floor (without the Ceiling)”, realizat împreună cu artistul bulgar Nedko Solakov.

Albumul a fost creat la începutul acestui an pentru expoziţia comună a celor doi artişti, din galeria vieneză Kunstforum BA-CA. "Nedko Solakov a expus în toate bienalele şi toate muzeele importante din lumea asta. Asta nu ar fi aşa de supărător dacă n-am şti că el locuieşte fain frumos la Sofia. Adică cine-şi plânge de milă şi-şi smulge părul din cap la Bucureşti s-ar putea gândi la asta”, spune Perjovschi.

“Nedko e poetic, eu sunt politic” Unul dintre cei mai apreciaţi artişti contemporani din Europa de Est, Nedko Solakov a expus prima dată alături de Dan Perjovschi în 1995, în cadrul „Beyond Belief”, cea mai mare expoziţie de artă contemporana din Europa Centrală şi de Est din Statele Unite. „După aia ne-am mai întâlnit de vreo sută de ori în alte expoziţii şi alte bienale (v-am spus ca n-a ratat nici una şi anii ăştia nici eu n-am prea stat degeaba)”, povesteşte artistul român. E al treilea proiect comun, după ce au desenat „spate în spate” la Lombard Freid Projects din New York, în 2006, apoi „cot la cot” în seiful Kunstforum BankAustria din Viena.

“Nedko e poetic, eu sunt politic, el găseşte în sala de expoziţie motivele angoaselor sau ironiei personale, eu le aduc înăuntru din presă sau din viaţa de zi cu zi. Noi doi semănăm şi nu prea, de aia am pus discursurile împreună, să vedem ce iese”, adaugă Perjovschi.

Ne puteți urmări și pe Google News