Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Patrescu, dorit de un club care n-a avut niciodată în istorie un antrenor străin
Dan Patrescu, dorit de un club care n-a avut niciodată în istorie un antrenor străin

Dan Patrescu, dorit de un club care n-a avut niciodată în istorie un antrenor străin

Aventura lui Dan Petrescu în fotbalul chinez nu este bătută în cuie și ar putea lua sfârșit înainte de termen. Însă, românul este acum din nou ofertat de una dintre cele mai vechi formații din Anglia.

„Bursucul” a fost la un pas de a fi dat afară de chinezii de la Jiangsu Sainty, în favoarea italianului Cesare Prandelli, dar, în acest moment, echipa lui Petrescu se află pe primul loc în campionatul Chinei, după două etape disputate, cu maximum de puncte.

O ofertă concretă pentru serviciile tehnicianului român a venit din parta clubului Nattingham Forest, echipă înființată în 1865. Până acum, gruparea din Albion nu a avut decât antrenori britanici, iar acum se pare că dorește să încalce această tradiție.

Potrivit publicației „Nottingham Post”, dubla câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni (1979 și 1980) l-a demis de curând pe managerul Dougie Freedman, iar șefii lui Forest caută un antrenor din afara Regatului Unit. În 2015, conducerea lui Nottingham Forest a mai purtat discuții cu Dan Petrescu.

În prezent, Nottingham Forest se află în Championship (liga secundă), pe locul 14, la 14 puncte de ultima poziţie care duce în play-off-ul de promovare în Premier League.