Dan Negru a scris pe Facebook despre faptul că televiziunile din România nu au trimis niciun jurnalist de război care să relateze din Siria, motiv pentru care avem „breaking-news-uri copy-paste”:

„Franța are azi, în război, 26 de jurnaliști de front independenți, freelancer, dincolo de jurnaliștii de front celebri, angajați de televiziuni. Noi nu avem nici de unii, nici de alții. La plăcinte înainte, la război înapoi!”, a scris Dan Negru.

Adelin Petrișor, care este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de război din România, a vrut să-i dea o replică lui Dan Negru.

Petrișor a explicat că nu există finanțare pentru astfel de reportaje, întrucât bani sunt investți în emisiunile de divertisment.

„Nu fac asta însă pentru că, din nefericire, pe plaiurile mioritice ai audiență cu “blondele” (nu e o remarcă sexista, ci o trimitere la emisiunile amicului meu) și nu cu știrile serioase. Dacă ne vom întâlni, îți voi povesti cum, acum o lună, am găsit cu mari eforturi sponsorizări pentru reportaje despre cei care au luptat pentru ISIS în Siria. Îți mulțumesc pentru că încerci să ne ajuți pe noi ăia care mai sperăm în reapariția buletinelor de știri serioase, însă nu e tocmai corect să arăți cu degetul spre cei care nu dau bani pentru hard news, însă îți dau ție pentru emisiuni ușurele. Make news, not whore… aaa, scuze, war!”, a scris Adelin Petrișor.